Dejan Djuranović po zmagi nad Olimpijo

0
935

V soboto ni šlo, je pa zato bilo veliko bolje na zaostali tekmi 19. kroga! Za zmago na derbiju ljubljanske kotline proti Olimpiji sta poskrbela vezista Janez Pišek in Benjamin Markuš. Novo odlično partijo je prikazal desni bočni branilec Mitja Ilenič.

Glavni trener Dejan Djuranović je najprej postregel z oceno tekme: ”Podoba je bila takšna, kot si jo želim, čeprav smo bili brez dveh klasičnih napadalcev. V dvoboj smo krenili zelo dobro in po hitrem vodstvu z 1:0 je ekipa dobila pravo mero samozavesti. Prikazali smo želeno agresivnost, bili vedno na pravem mestu. Olimpiji hkrati dovolili zelo malo, najbolj pa me veseli, da smo to uspeli držati celotno srečanje. Nismo popuščali, iskali smo nove zaključke, v drugem delu sicer nismo zadeli, vendar tekmeca nam je uspelo držali daleč od gola, zato čestitke fantom.”

O postavi gostov: ”Začetna enajsterica Olimpije me je malce presenetila, a glede na to, da gre za njihovo tretjo tekmo v osmih dneh in da imajo zelo širok kader igralcev, je bilo mogoče tudi pričakovano. Presenečen sem bil zato, ker so se nekateri šele priključili ekipi. Dvomim, da se že zelo dobro poznajo, kaj šele, da so uigrani, a mogoče je bil to njihov načrt. Odpreti tekmo s svežimi močmi, spremenjeno zasedbo in potem v nadaljevanju dodajati nove nogometaše. Ne glede na vse, je pomembno, da smo mi bili pravi. Ponovili smo predstavo s sobotne tekme, si ustvarili priložnosti kot proti Taboru, kjer pač nismo bili natančni. Tokrat nam je uspelo hitro zadeti in prevzeti nadzor nad dogajanjem. V Prvi ligi Telemach lahko vsak premaga vsakogar, zato je hiter gol oziroma kakršnokoli vodstvo vselej velika prednost. To se je Olimpiji dogajalo na preteklih srečanjih, ko so zmagovali s prekinitev, tokrat smo do prednosti prišli mi in znali smo jo zdržati do konca.”

O mladih igralcih v domači zasedbi: ”Imamo veliko mladih fantov, ki so bili z nami na zimskih pripravah. Na njih je, da zadovoljijo in potrdijo, da so zmožni igrati v članski ekipi. Če izpostavim dvojec … Benjamin Markuš je že v lanski sezoni pokazal, da je lahko polnopravni član moštva. Letos je to uspelo mlademu Mitji Ileniču, ki nas je očaral s svojim obnašanjem, energijo in pristopom. Prejema pohvale z vseh strani, saj je za svoja leta zelo zrel in odločen. Ima samozavest, zato verjamem, da bo enako nadaljeval tudi v prihodnje, ko bo zagotovo še kdo od mlajših dobil priložnost.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here