Kronika policijske postaje Domžale (od 14.2. do 20.2.2022)

0
270

14.2.2022
PRIJAVA KD ZALEZOVANJA IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju zalezovanju. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni že dlje časa svojo zunajzakonsko partnerko zalezoval. Zaradi navedenega so policisti osumljenemu na podlagi 157. člena ZKP odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. Osumljeni je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na sodišče v Ljubljani, ki pa je zanj odredil pripor.

15.2.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov mu je bila proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku.

15.2.2022
PROMETNI NESREČI I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo vsaj šestih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo na isti lokaciji do dveh ločenih prometnih nesreč. Ugotovljeno je bilo, da je je bilo v prvi nesreči udeleženih 5 vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja zaradi česar mu je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo. Nihče izmed udeleženih ni bil telesno poškodovan. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je do druge prometne nesreče prišlo med dvema tovornima voziloma, vzrok pa je prekratka varnostna razdalja. Ker je bil povzročitelj tuji državljan mu je bila na kraju izdana mandatna kazen, katero je poravnal. Tudi v slednji prometni
nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Skupna materialna škoda v obeh nesrečah znaša okoli 5.000 EUR.

16.2.2022
TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil eno registrsko tablico in s tem oškodoval lastnika za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16.2.2022
TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja iz parkiranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odstranil in odtujil katalizator ter s tem oškodoval lastnika za cca 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16.2.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov mu je bila proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku.

16.2.2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj PN zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo. Pri tem je nastala materialna škoda v skupni višini za okoli 2.000 EUR. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

17.2.2022
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja. V prometni nesreči se je ena oseba lahko telesno poškodovala in je bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Nastala je materialna škoda za okoli 1.500 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

17.2.2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika vozila zaradi česar je prišlo do trčenja z drugim vozilom. Nastala je materialna škoda za okoli 7.000 EUR,.

17.2.2022
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti so bili tekom dneva obveščeni o treh tatvinah registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s parkiranega vozila odtujil zadnjo registrsko tablico in s tem oškodoval lastnika za 20 EUR. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je v ločenem primeru storilec z drugega parkiranega vozila prav tako odtujil zadnjo reg. tablico in tudi tukaj oškodoval lastnika za
20 EUR. V tretjem primeru pa je storilec s parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in tako oškodoval lastnika za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18.2.2022
TATVINA IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla iz prodajalne v Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz tehnične trgovine odtujil akumulatorski udarni vrtalnik znamke Makita, model DHP482RTE, v vrednosti 350 eur.

18.2.2022
PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Na relaciji Rodica – Mengeš se je zgodila prometna nesreča III. kategorije z udeležbo dveh vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja, ki je izgubil nadzor nad vozilom, zaradi česar ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišč, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo. V prometni nesreči so se tri osebe hudo telesno poškodovale. Eno
izmed oseb so iz vozila s tehničnim posredovanjem rešili gasilci. Vsi poškodovani so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UBKC Ljubljana.

19.2.2022
TATVINA ORODJA IZ LOPE
Storilec je preko noči preplezal višjo ograjo dvorišča stanovanjske hiše, pristopil do odklenjene vrtne lope ter iz nje odtujil več kosov elektro orodja in sicer električni pihalnik znamke Makita, profesionalne električne škarje za obrezovanje znamke Bosch in električni baterijski vrtalnik znamke Makita. Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 1.000 eur.

20.2.2022
PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA NASILJA V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE PO
157/II ZKP
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilje v družini, katerega nad oškodovanko izvaja nekdanji partner. Slednjemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, katerega je tudi večkrat prekršil. Zaradi navedenega so policisti osumljenemu na podlagi 157. člena ZKP odvzeli prostost in odredili pridržanje. Osumljeni bo v naslednjih dneh priveden k
dežurnemu preiskovalnemu sodniku na sodišče v Ljubljani, ki bo odločal o njegovi usodi.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo