Kronika Policijske postaje Kamnik (od 21.3. do 27.3.2022)

0
160

21.3.2022
UKRAJINSKI BEGUNCI
Tudi v tem tednu se nadaljuje trend prihoda ukrajinskih beguncev, policisti so izvedli od ponedeljka do petka več postopkov za pridobitev mednarodne zaščite.

21.3.2022
INTERVENCIJA V GODIČU
Policisti smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru oz. o družinskem nasilju v Godiču.
Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bil moški v preteklem času večkrat nasilen do svojih družinskih članov, zaradi česar mu je bil na kraju izrečen ukrep Prepovedi približevanja in je moral zapustiti domovanje, prav tako pa bo zoper njega podana kazenska ovadba.

22.3.2022
PROMETNA NESREČA
Na regionalni cesti Kamnik – Duplica je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami.
Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vzrok neprilagojena hitrost zaradi katere je voznik tovornega vozila trčil v vozilo pred seboj. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

23.3.2022
UGRIZ PSA
Na policijski postaji se je zglasil občan, katerega so predhodno oskrbeli v ZD Kamnik, kamor je prišel po ugrizu psa. Ugotovljeno je bilo, da je v popoldanskih urah, pes na stopnišču večstanovanjske hiše, ugriznil občana in ga telesno poškodoval, da je moral po zdravniško oskrbo. Policisti so lastnici psa izdali plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

24.3.2022
TATVINA KATALIZATORJA Z VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja z vozila na Groharjevi ulici in ker ne gre za osamljeni primer tovrstne tatvine, naprošamo da občani ob zaznavi sumljivih oseb na parkiriščih o tem obvestijo Policijo.

24.3.2022
ZLORABA BANČNE KARTICE
Občan je prijavil, da je prišlo do zlorabe njegove bančne kartice, saj je preko mobilne banke ugotovil, da je prišlo do kar 27 transkacij z oz. nakupov z njegovo bančno kartico, katerih pa sam ni opravil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Istega dne se je na policijski postaji zglasila še občanka, kateri je bila prav tako zlorabljena bančna kartica, katero je izgubila v tujini. Tudi tu sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob omenjenih primerih na Policiji opozarjajo občane, da so pri prodaji ali nakupu preko interneta pozorni na ponudbe, ki odstopajo od običajnih. V kolikor ste že oškodovani zadevo prijavite na najbližji Policijski postaji ali pokličite na interventno številko policije 113.

25.3.2022
PONOVNA TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so bili obveščeni o še eni tatvini katalizatorja z vozila na Groharjevi ulici, pri čemer je bilo ugotovljeno da je neznani storilec preko noči z vozila odtujil katalizator zaradi česar sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

26.3.2022
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v okolici Kamnika, v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

27.3.2022
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču na Fužinah je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev povzročitelja nesreče in naprošajo morebitne priče, da se obrnejo na Policijsko postajo Kamnik.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo