Kronika policijske postaje Kamnik (od 24.10. do 28.10.2016)

0
2992

24.10. 2016
TATVINA REDUKTORJA
Policisti PP Kamnik so bili poslani v industrijsko cono Žeje pri Komendi, kjer so oškodovancu odtujili reduktor pogona z vsemi pripadajočimi elementi iz delovnega stroja znamke Komatsu, kateri je bil parkiran na delovišču. S tem so ga oškodovali za 5000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA PRI QLANDIJI
Policisti PP Kamnik so bili poslani na parkirišče pri Kiku, odkoder je klicala udeleženka prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo da je udeleženka vozila iz smeri Šmarce proti Kamniku, ko jo je po zunanjem voznem pasu rondoja pri izvozu za Kamnik prednost odvzela druga voznica in je prišlo do bočnega trka. Nastala je materialna škoda za okoli 2500 evrov. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

25.10.2016
POVOŽENJE PSA NA KLANCU
Policisti PP Kamnik so bili poslani na Klanec, kjer je voznica povozila psa, ki je s kraja zbežal na vozilu pa je nastala materialna škoda za okoli 300 evrov. Ugotovljena lastnica psa, kateri je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA NA KOVINARSKI
Policisti PP Kamnik so bili poslani na Kovinarsko cesto, kjer je kršiteljica fizično napadla prijaviteljico pri čemer jo je z roko večkrat udarila v predel obraza ter jo nato še ugriznila v obraz. Izdano obvestilo o telesni poškodbi. Kršiteljici je bil na kraju zaradi kršitve določil člena 6/2 Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

26.10.2016
POŠTENA NAJDITELJICA DENARJA
Na policijsko postajo se je zglasila poštena občanka in prinesla denar, katerega je našla na bankomatu na območju Kamnika, katerega je pozabil občan-ka v bankomatu pri dvigu denarja. Napisan zapisnik o najdenih stvareh. Sledi zbiranje obvestil preko banke, občan kateri pa je denar pozabil pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

UGRIZ PSA V ŠPITALIČU
Policisti so bili poslani v Špitalič, kjer je pred lokalom pes ugriznil občana. Ugotovljeno je bilo, da je psička ušla z dvorišča izpred stanovanjske hiše in stekla proti lokalu, kjer je napadla drugo psičko in njenega lastnika, kateri je sam iskal zdravniško pomoč. Obveščen VURS in pa sledi plačilni nalog za oba lastnika psov po zakonu o zaščiti živali.

27.10.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,78 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

28.10.2016
TATVINA OKRASNIH POKROVOV
Policisti PP Kamnik so obravnavali tatvino okrasnih pokrovov iz vozila parkiranega pred stanovanjskim blokom. Ugotovljeno je bilo da je neznanec preko noči iz osebnega vozila odtujil vse štiri okrasne pokrove in oškodovanko oškodoval za 150 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Oglasno sporočilo