Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18.4. do 24.4.2022)

0
218

18. 4. 2022
INTERVENCIJA V SIDOLU
Policisti so bili obveščeni, da je v Sidolu prišlo do kršitve javnega reda in miru, pri čemer je je prišlo do spora med sosedoma. Zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

19. 4. 2022
DRUŽINSKO NASILJE V ŠPITALIČU
Policisti smo bili obveščeni o družinskem nasilju v Špitaliču. Opravljen je bil podroben razgovor s prijaviteljico, pri čemer je bilo ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje Nasilja v družini, saj naj bi izven zakonski partner daljše obdobje izvajal nasilje nad svojo partnerico. Policisti bodo zbrali dodatna obvestila in zoper storilca podali kazensko ovadbo.

OBVESTILO O SUMLJIVEM MOŠKEM
Policisti smo bili obveščeni o sumljivem moškem, ki naj bi n Tunjiški mlaki vstopal v prazno hišo, kljukal po ključavnicah vozil in podobno. Pri pregledu okolice je bil izsleden zmeden, bled moški za oskrbo katerega je bilo poklicano reševalno vozilo. S stran dež. zdravnice je bil pregledan in ker je obstajal sum, da je zaužil psihoaktivne snovi je bil odpeljan v nadaljnjo oskrbo.

20. 4. 2022
PRIJETI ILEGALNI PRIBEŽNIKI
Policisti so v jutranjih urah na območju Duplice prijeli dva državljana Afganistana, katera pri sebi nista imela nobenih dokumentov in za katera se je v nadaljnjem postopku ugotovilo, da sta ilegalna pribežnika, zaradi česar je bil z njima izveden postopek po Zakonu o tujcih.

21.4.2022
POSEK SMREK V SIDOLU
Policisti smo bili obveščeni o poseku smrek v Sidolu in po razgovoru s prijaviteljem je bilo ugotovljeno, da gre za drevesa, ki so del mejnega spora, zaradi česar sta bili obe stranki napoteni na urejanje zadeve po civilno pravni poti.

22. 4. 2022
GROŽNJA S PIŠTOLO V VRHPOLJAH
Policisti smo bili obveščeni o grožnji s pištolo, katero naj bi storilec uperil proti prodajalki, v nadaljevanju pa prestrašeni dejal, da se je samo hecal. Policisti zbiramo obvestila o storilcu zaradi izvedbe postopka zaradi kršitve javnega reda in miru. Opis moškega ( star okoli 25 let, suhe, višje postave, neobrit s pričesko, pri kateri ima na glavi čop oz. narejeno figo, pri straneh glave pa je pobrit). V kolikor kdo prepozna osebo iz opisa, naj to sporoči na Policijsko postajo Kamnik.

INTERVENCIJA V ŠMARCI
Policisti so bili obveščeni, da je v Šmarci prišlo do kršitve javnega reda in miru, pri čemer je je prišlo do spora med izven zakonskima partnerjema. Ker se kršitelj na kraju ni pomiril in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, je bila zoper njega uporabljena fizična sila ter odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

23.4.2022
INTERVENCIJA V BUČU
Policisti so bili obveščeni, da je v Buču prišlo do kršitve javnega reda in miru, pri čemer je je prišlo do spora med moškim in žensko. Zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru, ki jih je kršil pijan moški, mu bo naknadno izdan plačilni nalog.

24.4.2022
INTERVENCIJA V SOTESKI
Policisti smo bili obveščeni, da naj bi v Soteski partner izvajal nasilje nad svojo partnerico. Opravljen je bil podroben razgovor s prijaviteljico, pri čemer je bilo ugotovljeno, da ne gre za kaznivo dejanje Nasilja v družini, saj naj bi par že živel ločeno, imel preko Centra za socialno delo urejen dogovor glede stikov z otrokom, pri razgovoru z obema strankama pa ni bilo ugotovljenih znakov prekrška ali kaznivega dejanja, zato se je zadeva zabeležila v poročilo Policijske postaje Kamnik.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo