Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana

0
573

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 187 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.
Policisti so med drugim na področju kriminalitete 11 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.
Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.
Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Nekaj pred 18. uro so policisti prejeli obvestilo o nezanesljivi vožnji voznice na območju Šmarce. Policisti so voznico ustavili, v postopku pa je preizkus alkoholiziranosti pri njej pokazal 1.08 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznica v nadaljevanju ni upoštevala odredbe policistov o prepovedi vožnje in je bila ponovno dobljena na vožnji, zato so ji policisti vozilo zasegli. Zoper voznico vodijo prekrškovni postopek.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo