Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16.5. do 22.5.2022)

0
368

16. 5. 2022
VLOM V KLET IN TATVINA DVEH GORSKIH KOLES
Kamniški policisti so obravnavali vlom v klet na Podrečju v Domžalah, kjer je neznani storilec vlomil skozi kletna vrata in iz kleti odtujil dva moška gorska kolesa višjega cenovnega razreda modre in bele barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper neznanega storilca pa bo podana kazenska ovadba.

POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil na Križu pri Komendi, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na makadamskem parkirišču poskušal vlomiti v osebni avtomobil tako, da je onesposobil kljuko na vratih. Dejanja iz neznanega razloga ni uspel v celoti izvesti in v notranjost vozila ni prišel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper neznanega storilca.

POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je na Groharjevi ulici z neznanim predmetom poškodoval zadnje steklo na osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA ODPADNEGA MATERIALA IZ PODJETJA NA KORENOVI CESTI
Policisti so v podjetju na Korenovi cesti v Podgorju obravnavali kaznivo dejanje tatvine, pri čemer je več neznanih storilcev preko noči iz prostorov pred podjetjem odtujili več kosov polizdelkov in odpadnega materiala. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper neznane storilce na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so obravnavali prometno nesrečo na Perovem, ki se je zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, povzročitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

17.5.2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so v Mostah pri Komendi obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi nepravilnega premika, pri čemer je voznik tovornega vozila trčil v stoječ osebni avtomobil. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

MOŽ JE ŽALIL ŽENO
Policisti so V Lazah pri Tuhinju obravnavali kršitev javnega reda in miru med zakoncema, pri čemer je mož žalil ženo, vpil in razbijal po vratih. Ko je žena poklicala policijo je mož kraj zapustil. Policisti bodo po zbranih obvestilih kršitelju izdali plačilni nalog.

18. 5. 2022
NAJDENA IN VRNJENA DENARNICA
Na PP Kamnik se je zglasila občanka, ki je v cvetličarni v Kamniku našla izgubljeno denarnico z gotovino in dokumenti. Policisti so napisali Zapisnik o najdenih stvareh, nato pa denarnico vrnili lastnici.

19.5.2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Vrhpolje obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika, pri čemer je vozila pod vplivom alkohola, trčila v drug osebni avtomobil. Obe udeleženki prometne nesreče sta zadobili lahke telesne poškodbe. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

ZASILNI PRISTANEK LETALA
Policisti so intervenirali pri zasilnem pristanku pilota ultra lahkega letala, kateremu je med letom prenehal delovati motor. Pilot je opravil zasilni pristanek na polju v bližini letališča v Kamniku. Pilot ni utrpel telesnih poškodb, nastale pa so večje poškodbe na letalu. Policisti bodo o dogodku napisali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

20.5.2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so bili obveščeni, da se je na parkirišču v centru Kamnika pripetila prometna nesreča. Ker sta se udeleženca o krivdi dogovorila sama in je na vozilih nastala manjša škoda prav tako pa sta udeleženca izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, so policisti udeležencema izdali obvestilo in odstopili od ogleda prometne nesreče.

21.5.2022
PROMETNA NESREČA KOLESARJA
Policisti so bili obveščeni, da je v centru Kamnika padel kolesar in se poškodoval. Na kraju prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je kolesar kršil pravila cestnega prometa in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom in padel po tleh, pri tem pa se lažje telesno poškodoval. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je kolesar vozil kolo pod vplivom alkohola in še na površini, ki ni namenjena vožnji s kolesom. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

22.5.2022
SIN ŽALIL MAMO
Policisti so bili obveščeni, da sin žali svojo mamo. Na kraju domnevni kršitelj ni bil dobljen. Po opravljenem razgovoru s prijaviteljico pa je bilo ugotovljeno, da se je sin vedel neprimerno do svoje mame, zaradi česar se je moral odseliti. Začel je vpiti, poškodoval je inventar in žalil svojo mater. Po vseh zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo