Kronika policijske postaje Domžale (od 30.5. do 5.6.2022)

0
962

30. 5. 2022
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku 2 voznika osebnega avtomobila, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznikoma prepovedali nadaljnjo vožnjo in jima začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

31. 5. 2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da so v nesreči udeleženi vozniki in voznice treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed udeležencev, kateremu so policisti zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog. Zaradi telesnih poškodb je bil
eden izmed udeležencev s kraja z reševalnim vozilom odpeljan v UB KC, ena udeleženka pa je zdravniško pomoč naknadno iskala sama. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 5.000 EUR.

1. 6. 2022
VLOM V DELOVNI STROJ
Policisti so bili obveščeni o vlomu v delovni stroj na gradbišču. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na gradbišču pristopil do delovnega stroja in s primernim orodjem na njem razbil steklo, ter tako prišel v njegovo notranjost, iz kjer je odtujil motorno žago. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2022
VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata terase hiše in tako prišel v njeno notranjost, od koder je nato odtujil bančne kartice oškodovancev. S pomočjo odtujenih bančnih kartic je storilec na bankomatu opravil več dvigov v skupnem znesku 1.150 EUR. V zvezi opisanega policisti
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2022
POSKUS ROPA

Policisti so bili obveščeni o poskusu ropa. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca na pešpoti ob strugi reke Kamniške Bistrice, s silo telesa prevrnila mimo vozečo mladoletno oškodovanko na kolesu, da je slednja padla po tleh in pri tem zadobila telesne poškodbe. V nadaljevanju sta ji storilca hotela iz rok iztrgati kolo, kar pa jima ni uspelo in sta s kraja pobegnila. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 6. 2022
VLOM V PODJETJE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do ograje podjetja, kjer je odstranil pritrdilni element in tako vstopil na dvorišče podjetja. Tam je pristopil do posode za odpadne kovinske materiale in iz ene od teh odtujil okoli 1.000 kg opilkov medenine. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 6. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku mladoletnika, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti mladoletniku zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. 6. 2022
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču avtoceste neovirano pristopil do tam parkiranega tovornega vozila in iz odklenjenega rezervoarja le tega odtujil cca. 600 litrov dieselskega goriva. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 960 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 6. 2022
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 6. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku občana, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti občanu zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper občana uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

5. 6. 2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN ZAČASNI ODVZEM
VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v voznika traktorja s pripetim priklopnikom in se pri tem poškodoval. V postopku z voznikom osebnega avtomobila je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, ter mu začasno odvzeli
njegovo vozniško dovoljenje. Voznik osebnega avtomobila je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC na pregled. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 10.200 EUR. Policisti bodo začasno odvzeto vozniško dovoljenje voznika osebnega avtomobila skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here