Vidov sejem v Šentvidu pri Lukovici

0
893

Praznovanje Vidovega je tokrat kot je že v navadi potekalo v dveh delih in sicer je bil v petek Vidov večer z irsko glasbo, ki so jo igrali in peli člani skupine Grešna sapica in pivom Rokovnjač.

V nedeljo 19. junija  so po sveti maši blagoslovili pivo, za tiste, ki ne veste je sveti Vid tudi zavetnik pivovarjev ter pripravili sejem, da te kap. Letos so se v kuhanju golaža pomerilo  kar devet ekip, a to še ni vse. Poleg stalne res zanimive sejemske ponudbe domačih proizvajalcev in pridelovalcev so tokrat odprli oziroma svojemu namenu predali še kolesarski poligon in športno igrišče. In, da bo vse kot mora biti, je ob otvoritvi, ki jo je opravila županja mag. Olga Vrankar skupaj z predsednico KS Prevoje Nino Bisić, je novo pridobitev blagoslovil še župnik Bernard Rožman, tudi navdušen kolesar. Takoj po blagoslovu so poligon preizkusili kolesarji in rolkarji, igrišče pa nogometaši NK Črni graben. Po zagotovilih županje  to še ni vse, saj se bodo  na prostor nekdanjega balinišča postavila igrala. Prostor pred igriščem pa naj bi postal piknik prostor.

Tudi tokrat nas je razveseljevala godba Lukovica in ker je sveti Vid tudi stojnica z dobrimi češnjami, mora bit sveti Vid češenj sit in letos jih bo res lahko.

djd


 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here