Vrhunec 4. etape Dirke po Sloveniji na Veliki planini

0
565

V soboto, 18. 6. 2022, je Velika planina gostila cilj najtežje, kraljevske 4. etape Dirke po Sloveniji.  Ob kamniškem delu trase dirke so številni navijači navijali za najboljše kolesarje sveta. Zaključka četrte etape na Rakovih ravneh pod Veliko planino se je udeležil tudi župan občine Kamnik Matej Slapar skupaj z vršilcem dolžnosti direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik Lukom Svetcem, direktorjem kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdanom Finkom in županom občine Luče Cirilom Roscem. 

152,1 km dolga kolesarska etapa se je začela ob 11. uri v Laškem. Tekmovalci so pot nadaljevali po relaciji mimo Zagorja, Rimskih Toplic, Izlak, Mengša, Pogačarjeve domače vasi Komende, Kamnika in preko vzpona na Črnivec do Gornjega Gradu, Luč ter znova navzgor proti Kranjskemu Raku naprej do ciljnih Rakovih Ravni na Veliki planini.

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je v sobotni kraljevi etapi dirke po Sloveniji drugi prečkal cilj na Veliki planini in po končani 4. etapi dirke ostal v vodstvu v skupni razvrstitvi. Zmago je v zadnjih metrih prepustil moštvenemu kolegu in drugemu v skupni razvrstitvi, Poljaku Rafalu Majki. Tretje mesto ob zaključku 4. kraljevske etape etapi je pripadlo Špancu Fernandu Barcelo (Caja Rural Seguros). Zmagovalcu 4. etape Rafalu Majki, kateri je prejel pokal v obliki kravjega zvonca, je čestital tudi župan občine Kamnik Matej Slapar.

Ciljna vožnja na Veliko planino je bila za tekmovalce prijaznejša tudi zaradi novo asfaltirane ceste od Kranjskega Raka do Rakovih ravni. Investicija asfaltiranja je plod dobrega sodelovanja različnih deležnikov, in sicer Občine Kamnik, pašnih skupnosti Male, Velike in Gojške planine, Občine Luče ter družbe Velika planina, d. o. o.

V nedeljo, 19. junija, so se kolesarji podali na zadnjo, pretežno ravninsko etapo od Vrhnike do Novega mesta v dolžini 155,7 km. Tadej Pogačar (UAE Emirates) je z zmago v Novem mestu kronal skupno zmago na 28. dirki Po Sloveniji, v ciljnem sprintu je ugnal Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious), tretji je bil Rafal Majka (UAE Emirates). Domen Novak (Bahrain Victorious) je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku.

Čestitamo vsem kolesarjem za odlične uvrstitve in odpeljano kolesarsko preizkušnjo na etapah Dirke po Sloveniji.


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here