Kronika policijske postaje Domžale (od 1.8. do 7.8.2022)

0
714

1. 8. 2022
VLOM V VOZILO IN TATVINA GOTOVINE

Storilec je na parkirišču pri Gradiškem jezeru na vzvod skozi prednja varata osebnega avtomobila vlomil v potniški prostor, katerega je pregledal, ter lastniku odtujil 100 eur. Storilec je z vlomom napravil za približno 400 eur materialne škode.

1. 8. 2022
HITRI KOLESAR

Policisti so imeli v postopku kolesarja, ki se je peljal po cesti rezervirani za motorna vozila. Zaradi kršitve bo mladoletni kolesar obiskal sodnika za prekrške.

3. 8. 2022
VLOM V GRADBENI KONTEJNER

Storilci so na delovišču v okolici Domžal vlomili v gradbeni kontejner, od koder so odtujili bencinski rezalnik za beton znamka Husquarna 970 in električno rezalo Flex DeWalt. S tem dejanjem je gradbeno podjetje oškodoval za 1.200 eur.

3. 8. 2022
TATVINA KOLESA

Storilec je preko dneva izpred trgovine v Domžalah odtujil kolo znamke Ghost kato, črno – zelene barve, št. okvirja WCR1349257N, ter s tem oškodoval lastnika za okoli 600 eur.

4. 8. 2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI TER ZASEG VOZILA

Policisti so bili poklicani na prometno nesrečo, ki se je zgodila med motoristom ter voznico osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v cestni promet, zaradi česar je kršiteljica prejela plačilni nalog. Ugotovljeno je bilo tudi, da voznik
motornega kolesa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo motorno kolo zaseženo, prav tako pa bo moral obiskati sodnika za prekrške.

5. 8. 2022
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 8. 2022
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti kršitelju zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 8. 2022
VLOM V AVTOBUS IN TATVINA GOTOVINE

Storilec je na parkirišču v Blagovici na vzvod skozi prednja varata vlomil v avtobus ter izvršil tatvino kasete z okoli 150 Euri menjalnega drobiža. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2022
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca poskušala na vzvod odpreti vrata parkiranega vozila, vendar sta bila zalotena s strani lastnika in sta s kraja zbežala. Z dejanjem sta na vozilu povzročila za okoli 500 Eurov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2022
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše izvršil tatvino sivega kolesa, neznane znamke z napisom Erdani in lastnika oškodoval za okoli 400 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2022
VLOMI V VEČ VOZIL

Storilec je na parkirišču v Brdu pri Lukovici na vzvod skozi prednja varata osebnega avtomobila vlomil v pet parkiranih vozil, katere je pregledal, ter lastnikom odtujil gotovino, dokumente in razne predmete. Z odnešenimi stvarmi, gotovino in povzročeno škodo pri vlomu jih je neznani storilec oškodoval za okoli 37.000 Eurov. Policisti v zvezi izsleditve
storilcev nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2022
VLOMI V VEČ VOZIL

Storilec je na parkirišču v Preserjah pri Lukovici na vzvod skozi prednja varata osebnega avtomobila vlomil v sedem parkiranih vozil, katere je pregledal, ter lastnikom odtujil gotovino, dokumente in razne predmete. Z odnešenimi stvarmi, gotovino in povzročeno škodo pri vlomu jih je neznani storilec oškodoval za okoli 2.000 Eurov. Policisti v zvezi izsleditve storilcev nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd.), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd.)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here