Kronika Policijske postaje Kamnik (od 8.8. do 15.8.2022)

0
969

8.8.2022
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Komendi obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je sosed nedostojno vedel in vpil na sosedo. S strani policistov sledi zbiranje obvestil, zoper kršitelja pa sledi ustrezen ukrep po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Zaposlena na Novi Ljubljanski banki je obvestila policijsko postajo in povedala, da je v reži bankomata našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

VLOM V PODJETJE
Neznani storilci so v industrijski coni Žeje vlomili v skladišče iz katerega so odtujili več metrov električnih kablov in s tem dejanjem povzročili večjo materialno škodo. Policisti so na kraju zavarovali več sledi, ki bodo pripomogle k uspešni raziskavi kaznivega dejanja, tako da sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

9.8.2022
TATVINA V TRGOVINI
V trgovini Tuš je znani storilec izvršil tatvino prehrambenih izdelkov. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KRŠITEV GLASNE GLASBE
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi igranja košarke mladostnikov in predvajanja glasne glasbe na igrišču. Mladostniki so po ustnem opozorilu z igranjem in s kršitvijo prenehali. Beleženo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta na območju Kršmančevega parka v Kamniku kršitelju zasegla plastificirano vrečko z zapiralom, v katerem je bila neznana posušena rastlina zeleno-rjave barve rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zoper kršitelja, sledi odločba s hitrim postopkom po ZPPPD.

10.8.2022
TATVINA V TRGOVINI
V trgovini na Šutni je znana storilka izvršila tatvino izdelkov. Lastnica pregona zoper storilko ni želela podati, tako se je dogodek evidentiral, sledi pa kazenska ovadba z umikom.

POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je je z neznanim ostrim predmetom poškodoval vozilo in s tem dejanjem oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V Spodnjih Stranjah je prišlo do prometne nesreče zaradi vožnje voznika, ki je trčil v robnik cestnega otoka in pri tem poškodoval vozilo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

11.8.2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročil voznik, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

12.8.2022
TATVINA KOLESA
Neznani storilec je pri trgovini Spar na Usnjarski cesti, odtujil moško gorsko kolo, znamke Fuji Nevada, sivo-zelene-črne barve in se odpeljal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke pri trgovini Tuš Stranje opravil dvig gotovine in jo pozabil na bankomatu. V kolikor bodo policisti izsledili neznanega storilca bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

13.08.2022
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta na območju Kamnika kršitelju, zasegla ročno zvit cigaret, v katerem je bila neznana posušena rastlina zeleno-rjave barve rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zoper kršitelja, sledi odločba s hitrim postopkom po ZPPPD.

15.08.2022
PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARKE-ZAPROSILO
Policisti smo bili strani zdravstvenega osebja obveščeni o občanki, ki je bila kot kolesarka udeležena v prometni nesreči na Cankarjevi cesti v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je kolesarka peljala po Cankarjevi cesti iz smeri Godiča proti Kamniku, kjer je v križišču proti njej nenadoma zapeljal neznani voznik osebnega avtomobila
neznane znamke, neznanih registrskih številk, neznane barve in pri tem trčil v kolo, zaradi česar je padla po cestišču in se pri tem poškodovala. Neznani voznik je po nesreči izstopil iz vozila in udeleženko povprašal kako je in nato na njeno željo odpeljal naprej. POLICISTI VOZNIKA NAPROŠAMO, DA SE ZGLASI NA POLICIJSKI POSTAJI KAMNIK, DA SE RAZJASNIJO OKOLIŠČINE PROMETNE NEREČE.

POSKUS VLOMA V RESTAVRACIJO
Z ogledom kraja dejanja so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom noči splezal na balkon in s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi balkonska vrata v pisarni, iz katerih pa ni ničesar odtujil. Policisti so na kraju zavarovali več sledi, ki bodo pripomogle k uspešni raziskavi kaznivega dejanja, tako da sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na
pristojno državno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here