Kronika policijske postaje Domžale (od 22.8. do 28.8.2022)

0
764

22.08.2022
TATVINA OBLAČIL V TRGOVINI
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini oblačil iz trgovine v Domžalah. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več kosov  različnih  oblačil   in  s  tem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.08.2022
TATVINA MOBITELA

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini mobitela v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz mize izvršil tatvino mobitela znamke Iphone 11  in  s  tem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23.08.2022
PRIJAVA KD GOLJUFIJE

Policisti  smo  bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufije. Ugotovljeno je bilo,  da je oškodovanec kupil vozilo in prodajalcu izročil denar. Naknadno pa  je na servisu ugotovil, da ima vozilo veliko več prevoženih kilometrov, kakor  je prodajalec navedel v kupoprodajni pogodbi.  Policisti nadaljujejo z  zbiranjem  obvestil  in  bodo  zoper  osumljenca  podali ustrezen akt na pristojno sodišče.

23. 8. 2022
ZLORABA BANČNE KARTICE

Oškodovanka  je  na svojem bančnem računu opazila odliv sredstev. Ugotovila je,  da je neznanec prišel do podatkov njene plačilne kartice ter ji nato z računa odvzel 1.279 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.08.2022
KD PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA IN PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP

Policisti smo bili obveščeni o KD Preprečitve uradnega dejanja. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  inšpektorica  za  okolje in prostor prišla opravit svoje uradno  dejanje.  Navedeno ji je preprečil osumljenec, ki ji je tudi odvzel službeni  fotoaparat.  Zoper  njega je bilo odrejeno pridržanje. Na podlagi pridobljene  Odredbe  sodišča  pa so nato policisti pri njem opravili hišno preiskavo,  pri  kateri  je  bil  najden odvzeti fotoaparat, katerega pa je osumljenec  že  uničil. Po opravljeni hišni preiskavi mu je bilo pridržanje odpravljeno. Zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

24.08.2022
TATVINA KOLESA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani  storilec  tekom  noči iz dvorišča hiše odtujil gorsko kolo znamke   Kilimanjaro, tip MTB Sport 27,5 Lady, serijskih številk YB00911261 in  s  tem  oškodoval  lastnico  za  okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25.08.2022
VLOM V DELOVNI STROJ

Policisti  smo bili obveščeni o vlomu v delovni stroj. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani  storilec  s  primernim  orodjem vlomil v delovni stroj ter izvršil  tatvino  okoli  100  litrov  nafte  in s tem oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2022
TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Policisti  so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Na kraju je bilo ugotovljen,  da  je  NN storilec odtujil zadnjo registrsko tablico osebnega vozila,  ter  s  tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.08.2022
TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH

Policisti  smo bili obveščeni o tatvini dveh kolesa v Domžalah. Ugotovljeno
je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz kamp prikolice odtujil gorsko
kolo  znamke   Specialized,  črne  barve  in  kolo znamke Kilimanjaro, tipa
Sintou,  bele  barve z roza in turkizno zelenimi črtami, in s tem oškodoval
lastnika za okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.08.2022
TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH

Policisti  smo bili obveščeni o tatvini dveh kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je  bilo,  da  je neznani storilec tekom noči iz garaže odtujil gorsko kolo znamke   Cube,  sive  barve  in  električno  kolo znamke Specialized rumene barve,   in  s  tem  oškodoval  lastnika  za  okoli  7.500  EUR.  Policisti nadaljujejo z delom.

27.8.2022
PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI V DEPALI VASI

Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči med osebnim avtomobilom in voznikom   motornega  kolesa  v  Depali  Vasi.  Z  zbiranjem  obvestili  in opravljenim  ogledom  kraja  prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do prometne  nesreče  prišlo  zaradi  izsiljevanja  prednosti voznice osebnega avtomobila.   Policisti  bodo  zoper  voznico  podali  kazensko  ovadbo  na pristojno državno tožilstvo.

27. 08. 2022
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da je partner nad svojo partnerko  že  dlje  časa  izvajal  fizično in psihično nasilje. V skladu z določili  60.  člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja, kateri je bil s strani
dežurne  sodnice  sodišča  v  Ljubljani  potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti  bodo  zoper  osumljenega  podali  kazensko  ovadbo  na pristojno sodišče.


OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2022/2023

Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.
Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo
nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje
vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,
itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki
pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali
pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve,
odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik
kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci
zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino
vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava
kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali
pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev
teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale
(telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here