AMD Lukovica pripravilo državno prvenstvo v trialu

0
585

Odprto državno prvenstvo Slovenije v trialu  je  bilo soboto 27. avgusta 2022 v organizaciji AMD Lukovica, izvedeno v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.
Čeprav so  predvideli pet voženj so morali zaradi vremena, hujšega naliva s točo, odpovedati, so tako veljale štiri vožnje. Vse manj je tistih, ki podpirajo šport in zato so organizatorji toliko bolj hvaležni AMZS, Občini Lukovica in Avto Kveder Lukovica za pomoč pri izvedbi tekmovanja. Pri zanimivem in atraktivnem moto športu, kot je trial, je dobro vedeti, da  so za odprto državno prvenstvo drugačne kategorije (člani, ženske, mladinci in otroci, ter, da se državno prvenstvo v članski in ženski kategoriji razglasi le, če je na koncu prvenstva uvrščenih vsaj šest 6 voznikov. Državno prvenstvo v kategoriji mladinci in otroci se razglasi, če so na koncu prvenstva uvrščeni vsaj trije 3 vozniki. V kolikor je v katerem izmed razredov uvrščenih manj voznikov, razred ni veljaven. V letu 2022 so doslej nastopile le 3 ženske in ker pričakovati, da jih bo več tudi ne bo državne prvakinje. Uvrstitve so bile naslednje: pri moških je zmagal Severin Sajevec, drugi je bil Silvester Pavlovič in tretji Milne Kyle. DP mladinci: prvi Luka Ožbolt drugi Jernej Žvan in tretji Lovro Kveder. Pri otrocih je prvo mesto pripadlo Lovru Setnikarju in drugo Svitu Sajevcu.
Razveseljivo je dejstvo, da je število tekmovalcev AMD Lukovica v tej zvrsti moto športa v porastu. Poleg tega AMD Lukovica skrbi še za prometno varnost ter številna izobraževanja z namenom izboljšati prometno varnost.

djd


Oglasno sporočilo