Gibalna veselica z Društvom šola zdravja poteka v občini Mengeš v treh skupinah

0
412

Ljudje si običajno naredimo žur v večernih urah. Lahko se odločimo in gremo ven na potep po mestu, sami ali pa jo mahnemo na kakšno skupno veselico. Ampak vse to se dogaja šele zvečer! Šola zdravja se začnejo že ob 7.30 ali ob 8. uri. V Občini Mengeš so aktivne ti skupine, skupina Loka, skupina Mali in skupina Oranžerija.  Skupina Loka se srečuje na športnem igrišču Loka pri Mengšu ob 7.30 v poletnem času in 8.00 v zimskem času. Skupina Mali se srečuje na otroškem igrišču v Hribarjevi ulici vsak dan ob 8.00. Skupina Oranžerija se srečuje pri Oranžeriji ob 7.30 v poletnem času in 8.00 v zimskem času. Kontaktne osebe za posamezne skupine so objavljene na povezavi https://solazdravja.com/skupine-po-obcinah/.

Prvih 30 minut se udeleženci »veselice« gibajo in plešejo  po metodi »1000 gibov«. Glasbo ustvarja orkester »Narava bend«, v katerem igrajo psi, mačke, ptiči, žabe, kokoši in še marsikdo, ki se znajde v bližini lokacije ene od številnih veselic na prostem. Kdaj pa kdaj zvoke popestrijo veter, dež in grmenje. Nič hudega, saj se v bližini vedno najdejo kakšne strehice pod katere se malo bolj stisnemo, kot se za veselico navsezadnje tudi spodobi.

Tisti, ki redno hodijo na veselice Šole zdravja, radi poudarijo, da se na njih z veseljem oglasijo, saj se tam obenem gibajo in družijo, kar pa zelo dobro vpliva tako na fizično kot tudi psihično zdravje. Dobre besede o gibalnih veselicah so prišle tudi do Ministrstva za zdravje, ki jih zdaj podpira že osmo leto. Torej, recept za ohranjanje in krepitev našega zdravja je enostaven, čim več gibanja in čim več druženja. Letos se je tej podpori pridružila še Fundacija za šport.

Pridružite se tudi vi! Čim več ljudi se zbere, bolj bo veselo. Pa na zdravje!

Besedilo povzeto po prispevku Nede Galijaš

Oglasno sporočilo