Kronika Policijske postaje Kamnik (od 26.10. do 1.11.2022)

0
443

26. 10. 2022
SPUŠČEN PES NA JAKOPIČEVI

Patrulja je bila napotena na Jakopičevo ulico od koder je klical občan in povedal, da ga je napadel sosedov pes. Na kraju je patrulja z zbiranjem obvestil ugotovila, da se je pes zapodil v občana v trenutku, ko je ta stopil iz svojega stanovanja. Do ugriza ni prišlo. Policisti zbirajo nadaljnja obvestila za uvedbo prekrškovnega postopka.

26. 10. 2022
VDOR V INFORMACIJSKI SISTEM

Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in prijavil vdor v informacijski sistem. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec vdrl v informacijski sistem in zlorabil bančni račun društva z izvedbo plačil in nakazil na drug račun. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

27. 10. 2022
PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA FRANČIŠKANSKEM TRGU

Patrulja je bila napotena na Frančiškanski trg, kjer je prišlo do prometne nesreče s pobegom I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica svoje vozilo parkirala na parkirnem prostoru Frančiškanskega trga, ko se je po dobri uri vrnila nazaj je opazila, da ji je neznanec trčil v zadnji del parkiranega vozila. Sledi zbiranje obvesti.

27. 10. 2022
NEDOSTOJNO VEDENJE VNUKA

Patrulja je bila napotena v Kamnik od koder je klicala občanka in povedala, da ji vnuk grozi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je mama želela vnuku pospraviti sobo, nakar je pričel nad njo vpiti in razbijati z vrati. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

27. 10. 2022
TATVINA KOLESA IZPRED OŠ MARIJE VERE
Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino zaklenjenega kolesa znamke X-fact, cross sport, velikosti 20. Do tatvine je prišlo pred OŠ MARIJE VERE. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

28. 10. 2022
PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
Patrulja je bila napotena v Kamnik, kjer je voznik osebnega avtomobila na eni izmed mestnih ulic zbil kolesarja. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila v križišču mestne ulice Kamniško Zasavskega odreda izsilil prednost kolesarju, zaradi česar je med njima prišlo do trčenja. Kolesar se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Kršitelju je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

28. 10. 2022
VINJEN VOZNIK
Patrulja je imela pri kontroli prometa v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.67 mg/l izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

29. 10. 2022
TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino prednje registrske tablice. Do tatvine naj bi prišlo v popoldanskem času na parkirnem prostoru Supernove v Kamniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

30.10 . 2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Mekinjah. Na kraju  je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani storilec dne 30. 10. 2022 med 17.00 in 20.00 vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil zlatnino. Opravljen ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

31.10. 2022
TATVINA DENARNICE
Na policijski postaji je občanka prijavila tatvino denarnice. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanki neznanec pri izstopu iz nakupovalne vrečke odtujil denarnico z vsebino. Sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

1.11. 2022 GORSKA NESREČA
Operativno komunikacijski center je policiste obvestil o gorski nesreči na grebenu Planjave. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je planincu na roko padel kamen, ki se je okrušil nad njim. Zaradi poškodbe ni mogel nadaljevati s plezanjem, zato je bil s helikopterjem odpeljan na UKC Ljubljana.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo