LTD: Nova energija za vse generacije

0
1451

Na lokalnih volitvah v občinski svet, pričakovano kandidira LISTA ZA VSE GENERACIJE – LTD. Pomlajeni in okrepljeni z novimi člani, pravijo, da združujejo izkušnje starejših članov ter energijo mlajših članov.

Torej listi LTD na prvem mestu botruje medgeneracijska povezanost vseh 31 kandidatov. Seveda je dodatna prednost ta, da kandidati prihajajo iz vseh krajevnih skupnosti v naši občini in dodobra poznajo lokalno problematiko. Prednost kandidatov LTD pa je predvsem znanje iz vseh področij, ki so še kako potrebna za uspešno delovanje občine. Svežo energijo in nov zagon najbolje opiše komentar kandidata, Domžalčana Žige Kosa: »Stremel bom k temu, da obudimo Domžale, da ne bomo več samo spalno naselje, ampak mesto, kjer se bo vedno nekaj dogajalo.«

In kdo so člani LTD?

1. Na prvem mestu se nahaja županski kandidat liste LTD Boštjan Deželak, diplomirani ekonomist in direktor priljubljene domžalske poslovalnice Delavske hranilnice. Kaj je cilj njegovega županovanja? Ohraniti visoko kakovost bivanja in razvijati podjetništvo. Sam pravi, da deluje kot vezni člen med več različnimi generacijami. Na ta način združuje izkušnje in pridobljeno znanje preteklih, svež zagon in novo energijo sedanjih ter inovativnost prihodnjih generacij. S svojo poštenostjo in osebno integriteto brez težav prevzema odgovornost za vsako dejanje. 41 letni oče dveh otrok v prostem času rad kolesari in planinari. Več o njem, ste si lahko že prebrali v prejšnji izdaji naše revije (članek je dostopen tudi na našem portalu). LINK

2. Na drugem mestu sledi Ana Cajhen, že vsem Domžalčanom poznana mlada slamnikarica, ki je uspešno prebudila to tradicionalno domžalsko obrt in jo preoblikovala v pravo modno zgodbo. V letošnjem letu je s svojimi slamniki tako nastopila na modni reviji v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu, o njej pa so poročali vsi slovenski mediji. S svojim delom uspešno predstavlja našo tradicionalno obrt. Letos smo jo lahko našli na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, kjer je v sklopu Obrtne zbornice Slovenije predstavljala to izumrlo obrt in naše mesto. Pravi, da si želi narediti več za svoje mesto na področju kulture, predvsem pa turizma.

3. Na tretjem mestu se nahaja predsednik LTD in aktualni župan Toni Dragar, ki pojasnjuje, da se predvsem veseli, da bo preživel več časa s svojimi vnuki. Verjame, da je v letih županovanja pridobil veliko izkušenj in bi zato Boštjanu Deželaku kot županu želel v prihodnosti zgolj svetovati.

4. Bojana Žugec, domžalska prostovoljna gasilka, sicer pa tudi zaposlena na Gasilski zvezi Slovenije, je na četrtem mestu. Zavzemala se bo, da investicije v gasilstvo tudi v prihodnosti ostanejo na tako visoki ravni. Kot mama pa si želi nadaljnjega razvoja in investiranja v vrtce in šolstvo.

5. Anže Korošec, nekdanji HITovec, sicer pa direktor AS Domžale, je že drugič občinski svetnik pri LTD. Kot podjetnik razume dileme na tem področju ter se zavzema za razvoj novih poslovno proizvodnih con. Seveda pa bo kot predsednik PGD Domžale center skrbel za visok nivo in razvoj naših nepogrešljivih prostovoljnih in poklicnih gasilcev. Verjamemo, da Anžeta že danes poznamo vsi kot enega najbolj zavzetih in delovnih svetnikov ter sokrajanov.

6. Na šestem mestu je nova članica diplomirana ekonomistka Saša Zupe, katera imam več kot 20 let izkušenj v gospodarstvu in sicer na področjih vodenja, razvoja in optimizacije, tako prodajnih kanalov kot poslovnih procesov v različnih branžah. Je oseba z visoko izraženo čustveno inteligenco, ki jo uspešno uporablja za doseganje ambiciozno zastavljenih ciljev. Uživa pri delu z ljudmi, jih izobražuje in jim z veseljem prenaša svoje znanje in pridobljene izkušnje. Na političen parket se podaja prvič, in sicer z željo delati pošteno, dobro ter v korist sokrajanov.

7. Jože Korošec je ustanovni član stranke LTD in njen sekretar od samega začetka. Drži se načela, da se s pogovorom in dogovorom lahko vse uredi, ne glede na sogovornikovo politično usmeritev. V prihodnje si želi, da se v občini Domžale še izboljša kvaliteta bivanja za naše občanke in občane in da bi lahko vsi uživali nadstandard na vseh področjih. Že vrsto let je zaposlen v Leku Mengeš kot specialist na področju proizvodnega inženiringa. Je poročen, oče, prostovoljni gasilec in rekreativen športnik, ki rad s prijatelji igra odbojko in tenis. Aktivno se bo zavzemal za prizidek OŠ Preserje pri Radomljah.

8. Iz Radomelj je nova članica Karmen Žibert zaposlena v kontroli kakovosti v Mengšu. Motoristka, katera uživa v dobri družbi in obiskovanju naravnih lepot Slovenije. Zavzemala se bo predvsem za uveljavitev prometnih strategij v občini.

9. Na devetem mestu je nov član Janez Godler iz Rodice, ki kot zelo uspešen pravnik dela v veliki gospodarski družbi. Fokus njegovega dela bo na pravnem področju, pri katerem ima postavljene zelo visoke standarde, kjer ni prostora za napake, nepravilnosti ali goljufije. Je zagovornik Boštjanove ideje o preoblikovanju Domžal v Mestno občino, s čimer bi tako pridobili možnost za izdatnejše in učinkovitejše črpanje evropskih sredstev in predvsem za močnejši razvoj.

10. Mihaela Somrak je prav tako nova članica LTD in že osem let ena od bolj aktivnih predstavnic v šolskem svetu staršev in šolskem skladu. Je poročena mati treh otrok, zaposlena kot asistentka v zobni ordinaciji. V prostem času rada pleše in se odpravi na bližnje hribe.

11. Marko Kovač je prostovoljni in poklicni gasilec, sicer pa drugi sin Staneta Kovača – Kebrovga, ki je bil tudi dolga leta član LTD. Marko se bo zavzemal za tisto, kar Boštjan Deželak postavlja med prioritete: zagotovitev primernega objekta za poklicne gasilce, saj trenutni ni ustrezen.

12. Na dvanajstem mestu je Nina Benda Belak, je mamica 11-letnih dvojčkov iz Depale vasi, kjer živi že vse svoje življenje. Po končani univerzitetni izobrazbi, se je posvetila delu v marketingu. Z možem že 20 let uspešno vodita manjše podjetje. Je zelo odločna in ciljno orientirana ženska, ki je ni strah novih izzivov v življenju. Zavzemala se bo, da Depala vas ne bo več pozabljeni del občine Domžale.

13. Maksimiljan Karba se je rodil v kmečki družini v kraju Kupetinci pri Gornji Radgoni. V Domžale je prišle leta 1967 in se zaposlil v Induplati Jarše. Pet let kasneje se postal miličnik na Policijski milici v Domžalah, kjer je delal vse do upokojitve. Zaradi uspešnosti in delavnosti je leta 1981 postal pomočnik komandirja in je to delo opravljal vse do upokojitve. Med ljudmi si je zaradi poštenosti pridobil velik ugled in zaupanje. Med osamosvojitveno vojno je aktivno sodeloval na barikadi v Trzinu, zaradi česar ima status vojnega veterana in je prejel tudi zlati znak osamosvojitve.

14. Andreja Pogačnik Jarc ima Domžale za svoje mesto, saj tu živi skoraj vse življenje. Po uspešno opravljeni maturi se je odločila za študij kemije. Po dveh letih poučevanja v Kamniku in Črnučah je dobila mesto v današnji šoli Rodica, ki ji je ostala zvesta skoraj štirideset let. Več kot četrt stoletja je vodila šolo Rodica. Sledila je sodobnim pristopom, skrbela za strokovno in osebnostno rast zaposlenih. V lokalno politiko se je vključila v devetdesetih letih in bila dva mandata podžupanja. Kvalitetno življenje v občini Domžale ji izredno veliko pomeni, zato spodbuja vse tisto, kar prispeva k udejanjanju slogana, ki ga je zapisala v strategijo razvoja občine: Občina Domžale, prostor zadovoljnih ljudi. In tako želi nadaljevati.

15. Na petnajstem mestu je Žiga Kos, rojen Domžalčan, ki meni, da je čas za spremembe in novo energijo v lokalni politiki. Zato se je odločil, da kandidira na najboljši lokalni listi LTD, kjer se prepletajo izkušnje starejših in veliko delovnega elana nekoliko mlajših članov. V prostem času je goreč navijač obeh naših prvoligaških nogometnih klubov ter seveda našega košarkarskega kluba Helios, kjer je v mladosti treniral in stkal mnoge prijateljske vezi, ki trajajo še dandanes. Stremel bo k nadaljnjemu razvoju športa in družabnih vsebin.

16. Lidija Mihelčič je rojena davnega leta 1966 in že vse življenje živi v Domžalah, pa vendar ne more trditi, da poznam vsak kotiček našega kraja. Je zaposlena mama, ki večino svojega prostega časa posveča trem srečam, ki se začnejo z vlažnim smrčkom in končajo z mahajočim repom. V družbi, kjer je zaposlena opravlja funkcijo predsednice sindikata. Njen moto je: “Na koncu je vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec.” S pozitivnim pristopom in pravo mero razuma se da rešiti vse težave. In ravno to uporablja pri svojem delu – pozitivni pristop in zdravo kmečko pamet.

17. Janez Breceljnik je rojen v kmečki družini v Preserjah. Kot poklicni strojni ključavničar je v tovarni LIP delal od vzdrževalca do poklicnega gasilca. Dolga leta je bil tudi član KS Preserje. Vsa njegova življenjska pot je tesno prepletena z gasilstvom ter področjem civilne zaščite. Za uspešno delo na področju gasilske zveze in štaba CZ je prejel več odlikovanj, kot sta npr. zlata plaketa CZ ter kipec Matevža Haceta. Ima tudi status vojnega veterana. Aktivno še sodeluje v organih GZ Domžale, UO PGD Dob ter štabu CZ. Zavzemal se bo, da bi bilo prostovoljno delo gasilcev bolj cenjeno in da bi s preventivo skupaj zagotovili dobro osveščenost vseh ljudi pred požari in naravnimi nesrečami. Želi si, da se delo na področju družbene samozaščite nadaljuje in tako zagotovi varnost občanom naše občine.

18. Luka Orehek, rojen leta 1984 in je ponosni Domžalčan. Po izobrazbi je ekonomist, po duši pa podjetnik. Z ženo in dvema čudovitima otrokoma živi v Domžalah. Izbira lokacij z igrišči in aktivnosti za otroke, tako kot tudi sprehajalne poti in ostale zanimivosti krajšajo popoldneve celotni družini. Vodi uspešno podjetje za digitalni marketing, zato se bo zavzemal predvsem za razvoj podjetništva v občini, kjer vidi veliko priložnosti.

19. Ivana Brodar se je rodila 9. maja 1932 na manjši kmetiji v Imenjah pri Moravčah. Vrsto let je bila zaposlena v Tosami. Pred leti, ko je že bila upokojena, je pridobila tudi certifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji – tudi uradno se je namreč usposobila za izdelovalko kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način. V času upokojitve je peko sladic razvila v družinsko obrt, s katero se danes ukvarjajo kar tri generacije. Danes jo v Domžalah prepoznajo po njenih »Ivankinih krofih«. Sicer pa je prejemnica več zlatih, srebrenih in bronastih priznanj za pekovske izdelke. Aktivno sodeluje v Društvu podeželskih žena Domžale in Turističnem društvu Radomlje. Leta 2012 je prejela bronasto plaketo Občine Domžale za promocijo občine Domžale s svojimi domačimi dobrotami. Zavzema se za aktivno preživljanje zlatega obdobja življenja.

20. Milan Pevec – Tulo je v prostem času ljubitelj planin, kolesarjenja in ribolova. Po duši je nogometaš in navijač slovenske nogometne reprezentance. Zaposlen je v Heliosu. Prizadeval si bo za razvoj športa v občini Domžale.

21. Na enaindvajsetem mestu je Anton Omahna, oče treh otrok, ki danes prebiva na Sveti Trojici. Že od mladih nog je glasbenik, danes tudi izdelovalec in učitelj diatonične harmonike. Z bratoma je ustanovil ansambel bratov Omahna, kasneje narodno zabavni ansambel Gamsi. Prepotovali so vso Slovenijo, številne evropske države, vedno znova pa radi nastopajo na dobrodelnih prireditvah. Njihov najbolj znani hit je Hej, hej – z refrenom: Kdor ne skače ni Sloven’c. So prejemniki priznanja Občine Domžale.

22. Nova članica, Nina Novak je podjetnica iz Nožic, mati 2 otrok, ki delita njen hobi – nogomet. Je članica ŽNK Radomlje, kjer igra rekreativno, njen sin pa je član NK Radomlje. Zavzemala se bo za ureditev prostorske problematike na OŠ Preserje pri Radomljah in spodbujala podjetništvo pri mladih v občini Domžale.

23. Franc Anžin je pravi Jaršan. Po poklicu je univ. dipl. pravnik. Je oče dveh sinov in dedek enemu vnuku in štirim vnukinjam, s katerimi danes preživlja večino svojega prostega časa. Večino delovne dobe je preživel v družbi Tosama kot direktor splošno kadrovskega sektorja in direktor invalidskega podjetja.
Poleg službe je aktivno deloval na področju civilne zaščite, kjer je 23 let opravljal funkcijo poveljnika CZ v občini Domžale. Še danes pa aktivno sodeluje z Občino Domžale in OŠ CZ pri izvedbi, ocenjevanju in analizi vseh zaščitno-reševalnih vaj. Za uspešno dolgoletno organizacijsko in strokovno delo na področju CZ je prejel več priznanj.
Aktivno je sodeloval pri ustanavljanju in odprtju novega javnega zavoda Center za zaščito in reševanje Domžale. V letu 2015 je bil imenovan za v.d. direktorja tega zavoda in naloge opravljal do sredine leta 2016.

24. Matija Korošec spada v generacijo Milenijca, saj je rojen leta 1991. Je ponosen Domžalčan, ki si je v osrčju mesta ustvaril družino. Njegovo delo vsakodnevno spremljajo vrednote, ki mu veliko pomenijo – pomoč sočloveku, poštenost in znanje, saj je poklicni in prostovoljni gasilec. Prosti čas preživi s sinom, rad grafično oblikuje, redno pa spremlja večino športnih panog.

25. Maja Žugec je mlada raziskovalka v zadnjem letniku doktorskega študija, kjer se ukvarja predvsem s preučevanjem nevrodegenerativnih bolezni. Je velika ljubiteljica narave, živali, glasbe in dobre hrane. V prostem času največ svoje pozornosti posvečam svojemu sibirskemu haskiju Yukonu, s katerim raziskuje bližnjo in daljno okolico. Že od otroštva je aktivna v gasilstvu, svoja znanja pa sedaj z veseljem predaja mlajšim nadobudnim gasilcem kot mentorica mladine.

26. Igor Jerman je oče treh otrok in prihaja iz Depale vasi. Po izobrazbi je strojni tehnik, zaposlen v domačem podjetju Jerman moto center. Je specialist za varjenje ter mehansko popravilo platišč.
Zagotovo je najuspešnejši slovenski motorist, je dvakratni svetovni prvak v vzdržljivostnem motociklizmu ter dobitnik častne listine Olimpijskega komiteja Slovenije. Sam pravi, da vseh zmag na mednarodnih dirkah sploh ni nikdar štel. Po duši veseljak, zato v prostem času rad raztegne meh harmonike.

27. Jure Sušnik je Virjan in že od malih nog navdušenec avtomobilizma ter motociklizma. Včasih je tekmoval v avtocrossu in leta 2008 postal državni prvak. Danes je mehanik v Endurance ekipi, Yamaha Austria Racing Team. Krajani ga najdejo v podjetju Avtoelektrika Sušnik, ki jo je pred leti prevzel od očeta Staneta. Že vrsto let je aktivno vključen v največji virski praznik – pustovanje.

28. Andreja Korošec je poznavalka in strastna nabiralka gob. Zanima jo preizkušanje novih kulinaričnih receptov. Rada se sprošča v toplicah. Ob lepih dnevih se z možem poda na kolo po domžalski občini ali pa pelje vnuke na sprehod ob Kamniški Bistrici.

29. Črt Kralj je mož, oče in velik teniški navdušenec. Že od rojstva je Preložan.

30. Barbara Habjan je poročena mama trem dekletom. V prostem času se posveča branju, obisku gledališča in neizmerno uživa na sprehodih s svojim kužkom Poldetom po naši Zeleni osi ob Kamniški Bistrici.

31. Jure Močnik je rojen v Ljubljani, celotno svojo mladost pa je preživel v Zadobrovi. Po zaključku gimnazije Bežigrad se je odločil za profesionalno kariero košarkarja. Začetek kariere ga je pripeljal v domžalski klub Helios, kjer je v mladosti igral tudi njegov oče. Po nekaj vmesnih sezonah po slovenskih klubih ter Grčiji, se je preselil v Domžale. Je oče dveh sinov, Nala in Marka. Kot strasten športnik se bo zavzemal za nadaljnji razvoj športne kulture in infrastrukture v našem mestu.

Naročnik oglasa: LTD

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here