Naša občanka – predsednica države!

0
899

Pred dobrim letom dni smo objavili daljši pogovor z dr. Natašo Pirc Musar in takrat je na naše vprašanje, če jo zanima vstop v politično življenje  odločno zatrdila, da jo brodenje po močvirju slovenske politike ne mika. No, pa se je kljub takemu stališču zavihtela na sam vrh državne politike in to ravno v času, ko najbolj potrebujemo ženski pogled na vse bolj razdeljeno Slovenijo. Poudariti je treba, da se čedalje več pogumnih žensk pojavlja v slovenski dnevni politiki, od predsednice Državnega zbora do številnih poslank, ki vidno zaznamujejo utrip dogajanja.  Tudi  v sedanji vladi je nadpovprečno število ministric v primerjavi z dosedanjo prakso.

Preizkus  ženskega poguma so tudi prihajajoče županske volitve, kjer  imamo tri zastopnice, ki se bosta z ramo ob rami z moškimi kolegi potegovali za vodenje občine. Imamo tudi veliko število kandidatk za lokalne krajevne svete, kjer se začenja družbeno odločanje. Ženske torej dvigajo glavo, hočejo odločati, ne dajo se odriniti na rob in predstavljati samo nekakšno ‘žensko kvoto’, ki naj bi ohranjala videz enakosti obeh spolov v sicer mačističnem in narcisoidnem  političnem moškem svetu.

Ponosni in veseli smo, da je prav naša občanka postala naša predsednica! Dejstvo je tudi, da smo doslej  večkrat  v našem časopisu objavili pogovore z gospo Pirc Musar še takrat, ko je delovala kot informacijska pooblaščenka. Spremljamo njeno angažiranje in delo in o tem pišemo že mnogo let, ne samo sedaj, ko ji je uspelo povzpeti se na sam vrh državne politike.

Zato, spoštovana gospa Nataša Pirc Musar, tudi z naše strani iskrene čestitke k izvolitvi! V vas polagamo velike upe in pričakujemo  normalizacijo razmer  v razdeljenosti na leve in desne, vaše in naše; dileme, ki jih je ustvarila politika, nikakor ljudje. Srečno, gospa predsednica!

Uredništvo

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here