V Kamniku razglasili najboljše gorske tekače sezone 2022

0
372

Tekači KGT Papež so bili dobitniki  številnih priznanj: Timotej Bečan, naj gorski tekač 2022 in Mojca Koligar, naj gorska tekačica 2022, 11 tekačev od 1.-3. mesta v skupni razvrstitvi Pokala Slovenije, Miran Cvet za 10 in Gašper Bregar za  25 reprezentančnih nastopov, Ivan Urh in KGT Papež, organizator teka k sv. Primožu. 

V Kamniku je v Domu kulture potekala slovesna podelitev priznanj in razglasitev najboljših gorskih tekačev za leto 2022. Gorske tekače iz vse Slovenije je pozdravil župan Matej Slapar. Pomen gorskih tekov v atletiki je izpostavil Primož Feguš, v.d. predsednika AZS. O teku na svetovni sceni pa je poročal Tomo Šarf, predsednik svetovne zveze za gorske teke.

Dušan Papež, predsednik Združenja za gorske teke,  je označil sezono kot odlično. Gorskim tekačem je čestital za lepe dosežke tako na domačem kot  svetovnem prizorišču. Poudaril je dosežek Timoteja Bečana, ki je bil v  izboru Atlet leta AZS uvrščen na tretje mesto med člani. S prestižnim priznanjem je celotna atletska družina dala veljavo njemu in s tem tudi  gorskemu teku.

Bojan Kožuh in Bojan Galin med najboljšimi st. veterani

 

Najprej je potekala podelitev medalj za ekipno prvenstvo na Šmarni gori.  Srebro so dosegle ekipe KGT Papež: mladinci (Aleš Prelovšek in Nik Romšak), članice: Nuša Mali in Urša Trobec, člani 2: Nejc Uršič in David Vogrin, zlato pa ekipa Timotej Bečan in Miran Cvet. Klub KGT Papež je bil ekipno drugi.

Srebrna mladinca Aleš Prelovšek in Nik Romšak

Med najboljšimi v Pokalu Slovenije v skupnem seštevku je bilo kar 11 tekačev KGT Papež v različnih kategorijah. 3. mesto so zasedli : Klara Močnik (mladinke), Ivica Žlogar (veteranke),  Luka Kovačič (član).2. mesto: Klara Močnik (st. mladinke), Bojan Kožuh (st. veteran). Zmagovalci Pokala pa so bili: Mojca Koligar (ml. veteranke),  Urška Trobec(veteranka), Miran Cvet (veteran), Dragica Cvišić (st. veteranka), Bojan Galin (st. veteran), Timotej Bečan (član).

Priznanja za nastope na vseh tekmah so prejeli: Klara Močnik, Bojan Galin in Rajko Sršen.

Oba prestižna naslova sta šla v KGT Papež: Naj gorska tekačica 2022 je  Mojca Koligar, naj gorski tekač 2022 pa Timotej Bečan.

Tudi oba dobitnika priznanj za reprezentančne nastope prihajata iz KGT Papež: Miran Cvet (10), Gašper Bregar (25).

Ivan Urh, dobitnik priznanja za organizacijo teka k sv. Primožu

Dušan Papež je 11 organizatorjem tekmovanj podelil zahvale za odlično organizacijo. Zahvalili so se tudi podpornikom, sponzorjem in AZS za plodno sodelovanje.

Predstavili so tudi koledar tekem za leto 2023 z novimi tekmovanji na domači in tuji sceni. Barbara Božič, srčna voditeljica prireditve, je  vse povabila že na 1. tekmo v 2023, na tek k sv. Primožu.

Ob prigrizku in prijetnem druženju so tekači, starši, trenerji in vodstvo že kovali načrte za prihodnjo sezono.

Mira Papež

 

 

Oglasno sporočilo