Kronika policijske postaje Domžale (od 28.11. do 4.12.2022)

0
466

28. 11. 2022
ZASEG VOZILA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 11. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM
ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila med voznikom in voznico osebnega avtomobila. Vzrok nesreče je bila vožnja na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega avtomobila, ki je po nesreči s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Voznik osebnega avtomobila je bil naknadno izsleden, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je v času nesreče vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 200 EUR.

29. 11. 2022
ZASEG VOZILA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in ga s pogodbenoavtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 12. 2022
PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Voznik je zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo v ostrem ovinku zapeljal s ceste ter trčil v prometni znak. V prometni nesreči ni bil poškodovan nihče.

1. 12. 2022
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC
V banki so uslužbenci pri štetju izkupička gospodarske družbe izločili bankovec za 50 eur, saj so posumili, da je bankovec ponarejen. Sporni bankovec je bil unovčen pri nakupu artiklov v prodajalni v Ljubljani. Bankovec je bil zasežen, opravljena pa bo ekspertiza.

02.12.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNO POŠKODBO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči voznice kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je voznica kolesa zaradi vožnje preblizu roba vozišča izgubila nadzor nad kolesom in padla ter se pri tem lažje poškodovala. S kraja nesreče je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Voznici kolesa bo naknadno izdan plačilni nalog.

03.12.2022
NAJDENO UKRADENO VOZILO

Policisti smo bili obveščeni o najdbi ukradenega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik vozila med sprehodom našel svoje vozilo, katerega je pred časom prijavil kot odtujenega. Na kraju najdbe je bil opravljen ogled, po končanem ogledu pa je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Policisti v zvezi najdbe nadaljujejo z delom.

03.12.2022
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bil, da je neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem lastnika oškodoval za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

03.12.2022
NEZGODA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti smo bili obveščeni o padcu občana iz dvignjenega betonskega zidu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba med stanjem na zidu izgubila ravnotežje in padla iz višine 1.20m ter se pri tem poškodovala po glavi. Poškodovani je zadobil hude telesne poškodbe in je bil s kraja odpeljan v nadaljnjo obravnavo v KC Ljubljana. Elementi kaznivega dejanja na kraju
niso bili ugotovljeni.

04.12.2022
ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bilo med postopkom ugotovljeno, da ima oseba hujše zdravstvene težave in s tem ni sposobna upravljati vozila. Zaradi slednjega je bilo na kraj klicano reševalno vozilo s katerim je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, napisan pa bo
obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

04.12.2022
POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI, POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti smo bili obveščeni o požaru kuhinje v stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik hiše po končani pripravi kosila pozabil ugasniti plinski kuhalnik zaradi česar se je vnelo olje. Pri tem je pogorela celotna kuhinja, nastala pa je materialna škoda za okoli 15.000 EUR. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan. Požar so pogasili gasilci CZR Domžale. Zoper lastnika bo napisana kazenska ovadba zaradi KD Povzročitve splošne nevarnosti.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo