Domžale – Rudar Velenje 3:1; v obrambi za desetko

0
2326

Nogometaši Domžal nadaljujejo z odličnimi predstavami na domačem igrišču. Po zmagah proti Aluminiju, Radomljam (v vlogi gosta) in Krškemu so orožje v Športnem parku Domžale položili še nogometaši velenjskega Rudarja. Rumeni so sicer prejeli prvi gol na domačem igrišču pod vodstvom Simona Rožmana, a so na drugi strani kar trikrat zatresli mrežo Mateja Radana in povsem zasluženo vknjižili sedmi paket treh točk.

Veselje
Dvakratni slovenski prvaki so v prvem polčasu nekajkrat nevarno zapretili proti vratom Knapov, a so bili v zaključkih akcij premalo konkretni. To se je spremenilo že v prvem napadu v drugem polčasu. Po vsega dvajsetih sekundah igre je imenitno akcijo z golom zaključil Jan Repas. 19-letni otrok Domžal nadaljuje z odličnimi predstavami v svoji prvi članski sezoni po koncu mladinskega staža: ”Za nami je težka tekma na zelo zahtevnem igrišču. Že v prvem polčasu smo si priigrali nekaj čistih priložnosti, iz katerih bi lahko dosegli gol. V vsakem trenutku smo popolnoma nadzorovali potek srečanja in vse se je odvijalo v smer, ki smo si jo želeli. Igro smo prenesli tudi v drugi polčas in le vprašanje časa je bilo, kdaj bomo povedli. Prvi gol nam je dal dodatna krila in drugi polčas smo odigrali na vrhunski ravni. Vse čestitke fantom za prikazano,” je po tekmi povedal trener Simon Rožman.

400 gledalcev v Športnem parku je drugič s svojih sedežev skočilo le deset minut po vodstvu. Po imenitnem prodoru in natančni podaji Marka Alvirja je svoj peti gol v sezoni dosegel Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je vknjižil že 34. zadetek v rumenem dresu in le še za gol zaostaja za najboljših strelcem Domžal v zgodovini kluba, Zlatanom Ljubijankićem. Prevlado domačih je v 73. minuti potrdil še Denis Halilović, ki je izkoristil odlično podajo Jureta Balkovca s kota. To je bil že 15. gol rumenih na domačem igrišču pod novim strokovnim vodstvom: ”Fantje so energetsko na želeni ravni. Vsake nove tekme in dokazovanja se izredno veselijo. Na svojem igrišču moramo biti gospodarji, a se hkrati zavedati, da se nobena ekipa ne bo prišla v Domžale predati. V nadaljevanju nas čakajo le še težje tekme,” opozarja domžalski strateg, ki ga prejeti gol v 91. minuti, ta je bil prvi pod njegovim vodstvom na domačem igrišču, ni pretirano zmotil: ”Prejetega gola tik pred koncem fantom ne zamerim, saj je bila tekma fizično zelo zahtevna. Odlični ekipi Rudarja smo pustili zelo malo priložnosti in v fazi obrambe smo odigrali skorajda za desetko. Prejeti gol bo zagotovo predmet analize, vendar v danem trenutku ni pomemben.”

Slobodan Vuk
Domžalčani so se z novimi tremi točkami utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. V naslednjem kolu jih čaka gostovanje na koprski Bonifiki, še pred tem pa se bodo odpravili v Krško, kjer bodo v sredo ob 18:00 odigrali prvo tekmo četrtfinala pokala Slovenije: ”Sledi zgoščen ritem tekem. Želja je, da sami diktiramo potek vsake posamezne tekme. V Krškem nas čaka zelo zahteven nasprotnik, ki ima na svojem igrišču posebno energijo. Tekmec je maksimalno discipliniran in zelo nevaren v protinapadih. Najprej dober počitek, potem pa priprava fantov na novo zgodbo. Prepričan sem, da smo lahko tudi v Krškem uspešni,” samozavestno napoveduje 33-letni strateg, ki ima na domžalski klopi razliko med danimi in prejetimi goli kar 17:6. Domžale so edino moštvo v najmočnejši slovenski ligi, ki se lahko pohvali s povprečjem več kot dva (2,15) dosežena gola na tekmo.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo