V novem SeneCura domu starejših občanov Komenda pričeli sprejemati prve stanovalce

0
666

Dom odprli za stanovalce – Prošenj za sprejem v dom je trenutno 232 – Prvi dve stanovalki sta 88 letna Stanislava Dolinšek in 86 letna Marija Čehun, obe iz Komende.
Komenda/Ljubljana, 16. januarja 2023 – »Nekoliko z zamikom, a vendarle, smo pričeli s sprejemom prvih stanovalcev v novem in prijetnem SeneCura domu starejših občanov v Komendi, kjer je na voljo 68 koncesijskih mest. Večina sob v novem domu je enoposteljnih, predvidene so tudi sobe za osebe z demenco,« je ob uradnem začetku sprejemanja prvih novih stanovalcev v novem domu v Komendi izpostavila Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo. 88 letna Stanislava Dolinšek in 86 letna Marija Čehun, obe iz Komende, sta prvi dve stanovalki, ki sta bili sprejeti v novi dom.
Povpraševanje je veliko večje od ponudbe: doslej imajo za sprejem v dom v Komendi 232 prošenj, od tega 112 za oskrbo I in II, 59 za oskrbo III in 61 za oskrbo IV.

Težave s pridobivanjem ustreznega kadra
»Sprejemi novih stanovalcev bodo potekali postopoma, v skladu s kadrovskimi normativi, saj ne moremo sprejemati vseh stanovalcev naenkrat. Sicer je v vseh domovih situacija podobna, največje težave so pri zaposlovanju kadra v zdravstveni negi in v kuhinjah, zelo težko dobimo predvsem zdravstvene tehnike in bolničarje. V naši novi sodobno opremljeni kuhinji v Komendi še danes nimamo kuharjev, zato smo tudi v tem domu, tako kot smo bili iz istega razloga že primorani to storiti v novem domu v Žireh, najeli zunanjega izvajalca za dostavo prehrane,« pojasnjuje kadrovske zagate Sanda M. Gavranovič.
V Komendi, kjer so temeljni kamen za začetek gradnje doma položili konec junija 2021, nameravajo z zaposlovanjem kadra v domu Komenda nadaljevati. »Za popolno zapolnitev prostih postelj v domu bomo potrebovali okoli 40 zaposlenih različnih profilov, od negovalcev, medicinskih sester, kuharjev, čistilk,« še dodaja Gavranovičeva. Izpostavlja še, da novim zaposlenim kandidatom ponujajo številne ugodnosti, kot so višji regres, božičnica, plačilo dodatnega kolektivnega nezgodnega zavarovanja, plačilo pokojninske premije, možnost fleksibilnega delovnika, plačilo šolnin za potreben kader in dodatno šolanje oziroma izobraževanje. »Zato, da bomo lahko postopoma zapolnili vse sobe v domu, nam manjka še 7 negovalcev, 4 strežnice in 4 gospodinje ter celotno osebje za kuhinjo,« izpostavlja Gavranovičeva.

Dom za 68 stanovalcev
V trinadstropnem domu je prostora za 68 stanovalcev, večina sob je enoposteljnih, v njih so predvidene tudi sobe za dementne osebe in bodo združevale 3 gospodinjske skupnosti po 12 oseb. V domu načrtujejo tudi dnevno varstvo. V objektu bo predvidoma obratoval tudi frizer, samopostrežna kavarna, ki bo odprta tudi za zunanje obiskovalce. Storitve SeneCura doma v Komendi so usmerjene v institucionalno varstvo starejših.

PR SeneCura

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here