Mengšani osvojili 6 naslovov državnih prvakov v badmintonu za leto 2022. 

0
551

Tim Bregar, Mila Vrhovnik in Sara Bregar so postali dvakratni državni prvaki. Domžalčanka Julija Božnik trikrat bronasta, Pia Krizmanić odlična tretja.

Državni prvaki (vsi člani Badminton kluba Mengeš) so postali:
Tim Bregar, v kategoriji posamezno in v dvojicah do 13 let,
Sara Bregar prav tako posamezno in v dvojicah do 11 let in
Mila Vrhovnik v dvojicah in mešanih parih do 11 let.

V soboto, 10. 12. 2022, se je v Ljubljani v športni dvorani BIT Center odvijalo državno prvenstvo v badmintonu do 13 in 19 let. Tekmovanja se je udeležilo 112 igralcev in igralk, od tega 5 tekmovalcev in 3 tekmovalke iz Badminton kluba Mengeš. BK Mengeš so zastopali Jan Topolovec, Žan Zabret, Martin Oražem, Tim Bregar, Luka Siard, Julija Božnik, Lea Felicijan in Sara Bregar.

V kategoriji do 13 let je Tim brez izgubljenega seta zmagal med posamezniki in v igri dvojic, ter tako postal dvakratni državni prvak. Do medalje je kljub svoji mladosti s tretjim mestom med ženskimi dvojicami skupaj z Ilhano Mustafič (BK Karizma) prišla tudi Sara Bregar (BK Mengeš).

Badmintonska tekmovalna sezona 2022 se je končala 17. 12. 2022 z državnim prvenstvom do 11 in do 17 let v Mariboru. Člani BK Mengeš so domov prinesli kar 11 medalj.

Tekmovanja se je udeležilo 94 igralcev in igralk, od tega 2 tekmovalca in 4 tekmovalke iz našega kluba. BK Mengeš so zastopali Mark Pogačar, Martin Oražem, Pia Krizmanić, Julija Božnik, Mila Vrhovnik in Sara Bregar.

V kategoriji do 11 let posamezno so v polfinale prišle kar tri naše članice in na koncu osvojile vsa tri odličja. Sara Bregar je brez izgubljenega seta zmagala med posameznicami in osvojila svoj prvi naslov državne prvakinje. Drugo mesto je osvojila Mila Vrhovnik, tretje pa Julija Božnik. Odlično je nastopila tudi Pia Krizmanić. V svojem krstnem nastopu ji je malo zmanjkalo, da bi iz skupine napredovala v izločilne boje za odličja.

Državna prvaka sta prvič postala Mila Vrhovnik (BK Mengeš) in Tjaž Novak Lešnik (BK Sele Vrhe), ki sta v finalu suvereno premagala Saro Bregar (BK Mengeš) in Tineta Periča Marovta (BK Medvode). Tretje mesto je prav tako osvojila naša ‘naveza’ Julija Božnik in Martin Oražem. Pia in Mark sta osvojila končno 5.–8. mesto. Svoj drugi naslov državnih prvakinj na tem prvenstvu sta Mila in Sara dosegli v igri ženskih dvojic. Vlogo prvih nosilk sta suvereno opravičili in v finalu premagali Pio Legiša in Karino Sklepič (BK Konex) z 21 : 10, 21 : 9. Uspeh sta s tretjim mestom dopolnili Pia in JulijaMark in Martin sta v dvojicah izpadla v četrtfinalu in osvojila 5.–8. mesto.

Člani Badminton kluba Mengeš smo tako s skupno šestimi naslovi državnih prvakov, dvema naslovoma podprvakinj in šestimi tretjimi mesti na državnih prvenstvih tudi uradno zaključili izredno uspešno sezono 2022.

Čestitke vsem nastopajočim za izjemne igre in uspehe v tej sezoni, zahvala pa gre tudi vsem sponzorjem in donatorjem, ki verjamete v našo zgodbo in nas podpirate.

Z januarjem zopet vabimo k vpisu v klub tudi nove mlade igralce in igralke od 7. leta starosti dalje.

Urniki, treningi in več informacij najdete na spletni strani www.badminton-menges.si

Besedilo in foto: Uroš BregarOglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here