Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16.1. do 22.1.2023)

0
448

16.1.2023
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Soteski obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je občan nedostojno vedel in vpil na svojo taščo in jo obmetaval z neprimernimi besedami. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Neznanec je na Zikovi ulici v Kamniku izvršil tatvino prednje registrske tablice. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
V centru mesta je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila lažje poškodovana pešca. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je med vožnjo spregledal pešca, ki sta prečkala vozišče pravilno na prehodu za pešce. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

17.1.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na regionalni cesti Stahovica-Kamnik obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil voznik, ki je v blagem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča v betonsko ograjo. Sopotnica v vozilu je zadobila lahke telesne poškodbe in je zdravniško pomoč iskala sama. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

18.1.2023
DRUŽINSKO NASILJE
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je kršitelj s svojo izvenzakonsko partnerko grdo ravnal, jo pretepal, ji grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in jo s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem) ter omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Policisti so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti bodo zoper osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

PRETEP
Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da ga je v enem izmed lokalov napadel lastnik in to kar s teleskopsko palico po glavi in telesu, dokler se ni palica zlomila. Oškodovanec je sam iskal zdravniško pomoč, zoper nasilneža pa bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

19.1.2023
INTERVENCIJA V MOSTAH
V Mostah sta se občana sprla med seboj zaradi spuščenega psa, ki se je prosto sprehajal po naselju, kar je močno zmotilo prijavitelja. Oba kršitelja sta na koncu prejela plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da so trije storilci na vzvod poskušali odpreti okna in pa balkonska vrata stanovanjske hiše, kar pa jim ni uspelo in je zaradi opisanega dejanja ostali pri poskusu. V zvezi opisanim policisti zbirajo obvestila in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

20.1.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Perovega v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

TATVINA VOZILA
Neznani storilec je preko noči iz Zikove ulice v Kamniku, odtujil osebni avtomobil znamke Renault Clio, bele barve in se s kraja odpeljal neznano kam. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 7.000 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in napišejo kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

POVOŽENA DIVJAD
Občanka je obvestila policiste, da je v naselju Žeje pri Komendi, trčila v divjad in poškodovala vozilo. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje za vožnjo, so ji policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče ter obvestili ustrezno lovsko družino.

21.1.2023
SPUŠČEN PES V ARBORETUMU
Policisti so posredovali na območju Arboretuma, kjer se je v parku sprehajal spuščen pes, ki je pritekel in ovohaval prijavitelja, ki se je psa ustrašil. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

22.1.2023
GLASNA GLASBA
Policisti so v Komendi zaradi glasne glasbe in posledično vpitja in dretja, obravnavali kršitev po zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here