Judo klub Komenda in novega državnega podprvaka med kadeti

0
451

V soboto, 28.1.2023 je v Lendavi potekalo Državno prvenstvo 2023 za kadete/inje U18 in mlajše dečke in deklice U12, kjer je tudi Judo klub Komenda dosegel odlične rezultate.

V kategoriji kadetov U18 je najbolj blestel LUKA LUKŠIČ, ki je v kategoriji +90kg z 2. mestom osvojil naslov državnega podprvaka 2023. Luka se je po daljšem premoru zaradi poškodb vrnil na tatami in dokazal, da še vedno spada v sam vrh slovenskih judoistov, kjer je z odličnimi borbami prišel v veliki finale državnega prvenstva ter osvojil odlično 2. mesto.

Natopila sta tudi Luka Žagar in Maj Lokar Gros, ki pa sta imela nekoliko smole in žal ostala brez kolajne.
Kot ekipa pa so se bolje izkazali mlajši judoisti, ki so na državnem prvenstvu U12 osvojili kar 5 kolajn.
Prav tako je naslov državnega podprvaka v kategoriji mlajših dečkov U12 osvojil ALEX KOLENKO, ki je nizal zmage vse do finala, kjer pa se mu je met ponesrečil in je osvojil 2. mesto. Dobro je kazalo tudi SVITU STAROVASNIKU, ki se je odlično boril in na najpomembnejši tekmi leta osvojil 3. mesto. Na stopničkah so stali tudi trije veliki borci, ki so letos z januarjem komaj prestopili v kategorijo U12 in so se prvič spopadli na tako velikem tekmovanju in jim je kljub temu uspelo osvojiti bronasto kolajno. To so borci, ki s tako voljo obetajo še velike zmage: AMBROŽ KRISTAN, ERDON NISHORI in NIK MALI.
Z začetno zmagano borbo sta se v finalu borila tudi Marcel Mali in Vanja Čirović, ki sta se zelo dobro borila in se uvrstila na še vedno odlično 5. mesto. Do točk pa so s 7. mestom prišli tudi Filip Toff, Gašper Čebul in Mark Andoljšek.

REZULTATI:

U18 KADETI
Luka Lukšič – 2. mesto

U12 MLAJŠE DEKLICE IN MLAJŠI DEČKI
Alex Kolenko – 2 . mesto
Svit Starovasnik – 3. mesto
Ambrož Kristan – 3. mesto
Erdon Nishori – 3. mesto
Nik Mali – 3. mesto
Vanja Ćirović – 5. mesto
Marcel Mali – 5. mesto
Filip Toff – 7. mesto
Gašper Čebul – 7. mesto
Mark Andoljšek – 7. mesto

Čestitke vsem tekmovalcem, kot tudi trenerjem za odlične rezultate na prvem letošnjem državnem prvenstvu!

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here