Kronika policijske postaje Domžale (od 30.1. do 5.2.2023)

0
717

30. 1. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo enega izmed voznikov osebnega avtomobila. V nesreči je voznik in njegova sopotnica zadobila lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročitelju izdali plačilni nalog.

30. 1. 2022
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE

Policisti so bili obveščeni, da na ulici razgraja občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je močno vinjeni občan na kraju vpil in se nedostojno vedel. Prav tako je na kraju žalil policiste. Ker se kršitelj kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni umiril ter nadaljeval s kršitvijo, so mu policisti odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

1. 2. 2023
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik traktorja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila, katera se je v nesreči telesno poškodovala. V opisanem je nastala skupna materialna škoda v višini okoli 8.300 EUR. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročiteljici izdali plačilni nalog.

2. 2. 2023
POŠKODOVANJE VOZILA V DOMŽALAH

Policisti so bili obveščeni o namernem poškodovanju osebnega vozila v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval osebno vozilo, s tem da je le tega z neznanim ostrim predmetom porisal. S tem dejanjem je oškodoval lastnika vozila za okoli 1500 EUR.

2. 2. 2023
TATVINA MOBITELA V DOMŽALAH

Policisti so bili obveščeni o tatvini mobitela v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz garderob oškodovancu odtujil njegov mobitel. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 100 EUR.

3. 2. 2023
VLOM V VOZILO

Storilec je preko noči prišel do parkiranega tovornega vozila, razbil zadnje steklo ter tako prišel v notranjost vozila. Iz vozila je nato izvršil tatvino udarnega kladiva Hilti ter škatle z različnim ročnim orodjem. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 1.000 eur.

3. 2. 2023
TATVINA IZ VOZILA

Storilec je preko dneva prišel do odklenjenega tovornega vozila, kjer je izvršil tatvino orodja (akumulatorski kotni brusilnik, akumulatorski vijačnik, akumulator, polnilec, udarno kladivo, vse znamke Makita, rušilno udarno kladivo znamke Iskra in rušilno udarno kladivo znamke Parkside). Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 1.000 eur.

4. 1. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Storilec je s primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako vstopil v hišo, jo pregledal ter našel zlatnino in denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 eur.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here