V četrtek gre zares. Sunsi tudi v finalu Mini Pokala Spar

0
287

Mariborska dvorana Lukna bo prvič v zgodovini prizorišče sklepnega dela sezone pokalnega tekmovanja za košarkarje. Zaključni turnir najboljše četverice bo na sporedu ta četrtek in petek. Naslov zmagovalca bodo lovili Terme Olimia Podčetrtek, Helios Suns, Gorenjska gradbena družba Šenčur in Cedevita Olimpija.

V prvem polfinalnem dvoboju se bosta v četrtek ob 17.30 uri pomerila Terme Olimia Podčetrtek in Helios Suns, ob 20.30 pa sledi še drugi polfinale med Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Cedevito Olimpijo. Zmagovalca bosta napredovala v petkov finale, ki se bo začel ob 20. uri.

Dejan Jakara, trener KK Helios Suns:
”Ekipa Term je izredno izkušena ekipa, z igralci, ki so odigrali mnogo takšnih tekem, vendar bi tudi za nas to lahko rekli, saj smo bili štirikrat v zadnjih petih sezonah na zaključnem turnirju. Smo favoriti, ampak že mnogokrat smo videli, kot ste na začetku omenili, je tekmovanje Pokal Spar lahko pokal presenečenj. Upam in vem, da bodo naši fantje storili vse, da do tega »presenečenja« ne bo prišlo.”

Blaž Mahkovic, kapetan KK Helios Suns:
”V polfinalu igramo s Podčetrtkom, vsi vemo, da imajo neugodno ekipo, z nekaterimi izkušenimi posamezniki in imajo dolgo klop. Ne glede na vse, naš cilj je, da v četrtek zmagamo in se uvrstimo v finale. Hkrati bi ob tej priložnosti pozval naše navijače, saj vidim, da organizirajo prevoz na tekmo, da se tekme udeležijo v čim večjem številu.”


V petek za pokalni naslov tudi najmlajši košarkarji

Pred petkovim vrhuncem letošnje sezone pokalnega tekmovanja za člane, bo v mariborski dvorani Lukna potekal tudi zaključek enajste sezone Mini pokala SPAR, ko bodo mladi košarkarji odigrali tekmi za tretje mesto (ob 13.45 uri) in finale (ob 16. uri). Za tretje mesto se bosta pomerila Slovan in Leone Ajdovščina, za naslov prvaka pa Helios Suns in Janče Ljubljana. Obe tekmi si bo moč ogledati v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Tomaž Žibert

Oglasno sporočilo