V Radomljah članski ekipi priključili tri obetavne kadetinje

0
401
Vse bližje je uvodna preizkušnja nadaljevanja ŽNL Triglav Zdravje. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo že to soboto pomerila z vodilno ekipo prvenstva, ŽNK Muro Nona.

Pred rumenosrčno zasedbo je pomlad, ki bo polna zrelostnih izpitov in zahtevnih preizkušenj. V ekipi trenerja Aljaža Gornika tudi po zimskem prestopnem obdobju ne manjka mladih moči, debi v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje pa bodo v prihodnjih tednih lovile tri obetavne kadetinje. Članski ekipi ŽNK Radomlje Medex so bile priključene Jona Javorič, Maja Madon in Ajda Zajc.

Hitronoga Jona Javorič je rumeni dres v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije prvič oblekla že v sezoni 2016/17, zadnje tri sezone pa je bila del kadetske selekcije, izkušnje pa je že nabirala na treningih s člansko ekipo.

»Moji osebni cilji v tej sezoni so, da imam čim več minutaže v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex, ekipni cilji pa so, da dosežemo čimboljšo uvrstitev v ligi in zmagamo v pokalnem tekmovanju. Mislim, da nas čakajo zelo naporne in zahtevne tekme, verjamem pa, da bomo s pravim odnosom dosegle naše cilje,« Moravčanka pravi o pričakovanjih v drugem delu sezone 2022/23.

Tudi Ajda Zajc je zrasla v mlajših selekcijah Ženskega nogometnega kluba Radomlje, barve katerega v tekmovanjih NZS ravno tako brani že od sezone 2016/17. Ajda je sicer predstavnica generacije 2007, lani pa je s selekcijama do 15 in 17 let osvojila dvojno krono.

Kot je dejala v izjavi pred krstnimi minutami v ŽNL Triglav Zdravje, bo vsak trenutek na igrišču dobrodošla izkušnja: »Ko me je trener Aljaž Gornik povabil v člansko ekipo, sem bila zelo navdušena, hkrati pa me je postalo malce strah, saj je članska liga nekaj popolnoma drugega kot kadetska. Vem pa, da na treningih počasi razvijam moč, hitrost in dodatno samozavest, da se bom lahko zoperstavila nekaj let starejšim od sebe. Veselim se sezone, ker se bom z vsako minuto na igrišču naučila veliko. S soigralkami se že dobro poznamo, saj smo že prej trenirale skupaj, zato je bil prehod zame v redu. Vsi so me lepo sprejeli, mislim, da bomo skupaj ustvarili lep in zanimiv nogomet.«

Maja Madon se je rumeni zgodbi pridružila pred pričetkom letošnje sezone. Nekdanja igralka ŽNK Cerklje se lahko pohvali tudi z izkušnjami z nastopanjem v fantovskem nogometu, saj je nazadnje nastopala za NK Lesce.

»Vtisi po prvih tekmah so dobri. Mislim, da so bile pripravljalne tekme zelo dober preizkus pred težkimi ligaškimi obračuni, ki nas čakajo. Nasprotnice oziroma nasprotniki so bili zelo kakovostni, zato so bile tekme na visoki ravni. Na članskih tekmah je veliko več odigravanja in žoga bolj teče, kot je pri fantih. Takrat smo igrali bolj na preskok. V primerjavi s tekmami kadetinj se zagotovo razlikujejo po dvobojih, ki so precej močnejši, prav tako pa je vse veliko hitrejše in odigrano bolj smiselno. Najtežje je sicer privajanje taktičnim zahtevam in močnim dvobojem. V članski konkurenci se najbolj veselim še več tako kakovostnih nasprotnic in tekem na visokem nivoju,« sporoča 16-letna Gorenjka.

Ajda, Jona in Maja konkurirajo za nastop na sobotni tekmi 13. kroga ŽNL Triglav Zdravje, dvoboj med ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Mura Nona se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 18:30.


Peter Dominko
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here