Starejši dečki in deklice Judo kluba Komenda na Pokalu Žirov slavili zmago

0
595

Za Judo klub Komenda je bilo minulo soboto, 11.3.2023 eno izmed najbolj uspešnih tekmovanj v letošnji sezoni. Tekmovanje je potekalo v Žireh in je bilo zelo lepo organizirano s strani Judo kluba Žiri. Judo klub Komenda je nastopil z močno ekipo kar 20 tekmovalcev v kategorijah U12 in U14, ki sta bili tudi uradni in so se rezultati šteli za slovenski judo pokal.

Na tekmovanju je skupno nastopilo 443 tekmovalcev, iz 36 klubov in 5 držav (Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Ukrajine). Judo klub Komenda je po končani kategoriji starejših dečkov in deklic U14 osvojil ekipno 1. mesto izmed vseh sodelujočih klubov, po končani kategoriji mlajših dečkov in delic U12 pa ekipno 2. mesto. Skupno so domov prinesli kar 12 kolajn ( 5 x ZLATA, 2 x SREBRNA in 5 x BRONASTA), kar je res odličen rezultat, ki kaže na odlično ekipo selekcij U12 in U14 ter vrhunsko trenersko vodenje.

V kategoriji U14 so se zlate kolajne in 1. mesta veselili: LEON ADROVIĆ (do 60kg), ki je nedavno prejel tudi nagrado za naj športnika Občine Kamnik, TEO BIZJAK (do 38kg), PAVLE ILIĆ (do 34kg), STEPAN KHOLODOV (do 42kg) ter edina predstavnica deklet med zlatimi dobitniki NASTJA DRAKŠIČ KOŠTOMAJ (do 36kg). Tretje mesto je osvojila novinka URŠKA DOVEČAR (do 36kg), ki je s treningi juda pričela komaj pred dobrim mesecem dni in že takoj pokazala velik talent. Zanjo je to bila prva tekma in je nepričakovano po dveh zmaganih borbah že stala na stopničkah. Urška je dokaz, da za judo nikoli ni prepozno, če imaš pravo voljo in redno hodiš na treninge.

V kategoriji U12 sta na drugo najvišjo stopničko stopila: ZAKHAR KHOLODOV (do 35kg) in SVIT STAROVASNIK (do 38kg), ki jima je zmaga le za las ušla v finalni borbi, kjer so bili premočni Slovenjgradčani.

Tretje mesto so osvojili: MIHAJLO ILIĆ (do 29kg), ki je zaradi lastnih napak izgubil borbo za finale s kaznijo, ALEKS KOLENKO (do 50kg), LAMAR ŠIREC (do 42kg) in KLARA SMRKE (do 44kg).

Zelo dobre uvrstitve so dosegli tudi MARCEL MALI, ERDON NISHORI in FILIP TOFF, ki so s 5. mestom in osvojenimi točkami v slovenskem pokalu dokazali, da bodo kmalu stali na stopničkah, kljub temu, da se v tej staristni kategoriji borijo prvič, kot leto mlajši tekmovalci. Prav tako sta do točk prišla še VANJA ČIROVIĆ in NIK MALI in sicer sta se uvrstila na 7. mesto.

REZULTATI:
Leon Adrović (U14) – 1. mesto
Teo Bizjak (U14) – 1. mesto
Pavle Ilić (U14) – 1. mesto
Stepan Kholodov (U14) – 1. mesto
Nastja Drakšič Koštomaj (U14) – 1. mesto
Zakhar Kholodov (U12) – 2. mesto
Svit Starovasnik (U12) – 2. mesto
Urška Dovečar (U14) – 3. mesto
Mihajlo Ilić (U12) – 3. mesto
Aleks Kolenko (U12) – 3. mesto
Lamar Širec (U12) – 3. mesto
Klara Smrke (U12) – 3. mesto

Katarina Kumer


Oglasno sporočilo