Kronika policijske postaje Domžale (od 13.12. do 19.12.2021)

0
286

13. 12. 2021
POŠKODOVANJE BIVALNEGA ZABOJNIKA
Policisti   so  obravnavali  poškodovanje  bivalnega  zabojnika  v  katerem prenočujejo  brezdomci.  Ugotovljeno  je bilo, da je storilec s silo telesa poškodoval vrata, roleto okna ter razbil steklo okna, pri čemer je napravil za  okoli  400  EUR  materialne  škode.  Policisti  bodo  po  vseh  zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

14. 12. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku mladoletno osebo kateri so zasegli manjšo količino  snovi  za  katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo  v primeru pozitivne analize zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 12. 2021
ROPARSKA TAVINA

Policisti  so  obravnavali  kaznivo  dejanje  roparske  tatvine in sicer so storilci  v večernem času vstopili v eno izmed trgovin. Tam so v vrečko, ki je  bila prirejena za tatvine v trgovinah, dali več oblačil v vrednosti 675 EUR, po opisanem pa je eden od storilcev z njimi zapustili prodajalno. Pred prodajalno  ga  je  ustavila  zaposlena,  pri  tem pa je storilec iz vrečke stresel vsa oblačila in odšel. Prodajalka je nato odšla nazaj v trgovino in zaklenila  vhodna  vrata  trgovine  v notranjosti katere so ostali še trije storilci.  V  notranjosti  je  eden  od  storilcev  zagrozil  prodajalcu  s pretepom,  drugi  od storilcev pa je prodajalki grozil s pretepom s kretnjo rok.  Med  opisanim  je  storilec pri blagajni vzel ključ vhodnih vrat in z njim  odklenil  vhodna  vrata.  Po  opisanem  so  preostali  trije storilci zapustili  trgovino  in  odšli.  Policisti  bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilce podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

15. 12. 2021
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  na  podlagi  prijave  kaznivega  dejanja  nasilja v družini, katerega  je  v  daljšem časovnem obdobju nad svojo izvenzakonsko partnerko izvajal  osumljeni,  slednjemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved približevanja.  Izrečen  ukrep  je  bil v nadaljevanju posredovan v presojo dežurni  preiskovalni  sodnici  na  sodišču  v Ljubljani, katera je izrečen ukrep  potrdila  in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

15. 12. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo  kateri so zasegli manjšo količino snovi,  za  katero  se  sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru  pozitivne  analize  zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

16. 12. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo  kateri so zasegli manjšo količino snovi,  za  katero  se  sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru  pozitivne  analize  zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

16. 12. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN PRIJET NA PODLAGI RAZPISA ISKANJA
Policisti  so  imeli  v  postopku  mladoletnika  kateremu so zasegli manjšo količino  snovi  za  katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo  v primeru pozitivne analize zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na   pristojno   sodišče.  Prav  tako  je  bilo  v  postopku  s  kršiteljem ugotovljeno,  da je na begu iz vzgojnega zavoda, kamor je bil nato s strani policistov odpeljan in predan zaposlenim. O opisanem so policisti obveščali
zakonito zastopnico mladoletnega.

17. 12. 2021
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila za katero je bilo ugotovljeno,  da  le  tega  vozi  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti voznici zasegli njen osebni avtomobil, ter  ga  s  pogodbeno  avto  vleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 12. 2021
VLOM V KLET

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vstopil v kletne prostore stanovanjskega bloka in tam vlomil v eno izmed  kleti  iz katere je izvršil tatvino naprave za polaganje keramike. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 12. 2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili,  da  le  tega  vozi  pod vplivom prepovedanih drog. Policisti so vozniku  odredili  strokovni  pregled,  katerega  pa  je  le  ta  odklonil. Policisti  so  vozniku  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo,  mu začasno odvzeli njegovo  vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 12. 2021
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  storilec  tekom  noči pristopil do parkiranega tovornega vozila in iz rezervoarja le tega odtujil za okoli 700 EUR goriva, s čimer je oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.  12.  2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM, ODKLON PREIZKUSA
ALKOHOLIZIRANOSTI IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Pred  njihovim prihodom na kraj nesreče so policisti izsledili voznika in s kraja  nesreče  pobeglo  vozilo.  V  postopku  z voznikom je le ta odklonil preizkus  alkoholiziranosti,  ter  strokovni  pregled, prav tako pa je bilo ugotovljeno,  da  je  osebni  avtomobil  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja,  ter  da  je  vozilo  neregistrirano  in na njem nameščeni reg.
tablici,  kateri ne pripadata vozilu. Vozniku so policisti osebni avtomobil zasegli  na podlagi 23. člena ZPrCP in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo,  prav  tako so vozniku odvzeli reg. tablici, kateri bodo poslali na pristojno   UE.  Nadalje  so  policisti  ugotovili,  da  je  voznik  zaradi nepravilne  smeri  vožnje, pred izsleditvijo, trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil  voznika  in  po  trčenju s kraja odpeljal. V prometni nesreči je nastala  skupna  materialna  škoda  v višini cca. 2.300 EUR. Policisti bodo zoper  voznika  zaradi  več kršitev zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

BLIŽAJOČI  SE  PRAZNIČNI  DNEVI  IN  S  TEM  POVEZANA  POVEČANA MOŽNOST, DA POSTANETE OŠKODOVANEC PREMOŽENJSKE KRIMINALITETE!!!

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo