Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 8. do 2. 9. 2017

0
3449

27. 8. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ROVAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Rovah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno stanovanjske hiše ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino večje količine različnih zlatnikov, srebrnikov, nakita in denarja v skupnem znesku za okoli 25.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HUDEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Hudem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno stanovanjske hiše ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino zlatnikov, nakita in denarja v skupnem znesku za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v steklo gostinskega lokala odvrgel dva kamna, okno razbil še s sekiro, ter tako prišel v notranjost od koder je odtujil tri denarnice z menjalnino. Z navedenim dejanjem je lastnico oškodoval za približno 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2017
INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU V DOMŽALAH IN PRIDRŽANJE PO DOLOČILIH 109/II ZAKONA O PREKRŠKIH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je v gostinski lokal prišel vinjeni gost, kateri je tam zmerjal, žalil in grozil lastniku. Ker se vinjeni gost na kraju ni pomiril in ni upošteval zakonitih ukazov policistov na kraju mu je bila na podlagi določil 109/II Zakona o prekrških odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti opitemu kršitelju izdali plačilni nalog.

30. 8. 2017
ODKRITO ODTUJENO VOZILO, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP IN IZPUŠČENA NA PROSTOST
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o sumljivem parkiranem vozilu pred gostinskim lokalom v Krtini, ter o sumljivih osebah kateri sta hodila po avtocesti od Lukovice proti Krtini. Na kraju so policisti ugotovili, da je tam parkiran osebni avtomobil italijanskih registrskih številk za katerega je bilo pri preverjanju ugotovljeno, da je beležen kot odtujen v Italiji, ter da sta se z njim tja pripeljala drž. Romunije. Po obveščanju dežurnega
državnega tožilca o zgoraj opisanem so policisti drž. Romunije odvzeli prostost in odredili pridržanje po 157/II Zakonu o kazenskem postopku. Odkrit odtujen osebni avtomobil je bil drž. Romunije zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Drž. Romunije sta bila po postopku odpeljana v prostore za pridržanje in nato s kazensko ovadbo privedena v postopek k dežurni preiskovalni sodnici, katera pa ju je po zaslišanju izpustila na prostost.

30. 8. 2017
VLOM V POSLOVNI PROSTOR V IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom, na vzvod, prišel v zapuščeno upravno stavbo podjetja v Ihanu od koder je nato odtujil več metrov bakrenih cevi in električnih vodnikov. Z navedenim je podjetje oškodovano za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 8. 2017
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z dvorišča hiše odtujil neregistrirano kolo z motorjem Tomos A3M, rdeče barve, letnik 1993. Z navedenim dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 9. 2017
TATVINA TORBICE NA DELOVIŠČU NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini na delovišču na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost oškodovanca ter odtujil torbico, v kateri je imel mobilni telefon in denarnico. Z navedenim dejanjem ga je oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo