Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 7. do 9. 7. 2017

0
2851

3. 7. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so v Trzinu zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

3. 7. 2017
VLOM V OGRAJEN KOZOLEC V PODREČJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v ograjen kozolec v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil del lesene ograje ter tako prišel v notranjost, kjer je izpod odprtega kozolca izvršil tatvino traktorske vrtne kosilnice Castelgarden, aluminijaste avtomobilske prikolice, ter nakladalnih sani. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 7.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 7. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V PODGORICI
Policisti Policijske postaje Domžale so v Podgorici zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

5. 7. 2017
INTERVENCIJA V DOMŽALAH IN PRIDRŽANJE PO DOLOČILIH 109/II ZAKONA O PREKRŠKIH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je vinjeni gost, v gostinskem lokalu udaril natakarja, ker ga slednji ni želel postreči z alkoholno pijačo. Vinjenemu gostu so policisti zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega redna in miru izdali plačilni nalog, nakar je vinjeni gost lokal zapustil. Ko so kraj zapuščali tudi policisti, pa se je vinjeni gost vrnil nazaj na kraj, kar so opazili tudi policisti. Vinjeni gost je v gostinskem lokalu ponovno želel obračunati z natakarjem, zaradi česar so mu policisti na podlagi določil 109/II Zakona o prekrških odvzeli prostost in odredili pridržanje. Vinjenemu gostu je bil zaradi kršitev
določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog, nato pa je bil odpeljan v prostore za pridržanje.

6. 7. 2017
TATVINA VRTNE GARNITURE GOSTINSKEGA LOKALA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtne garniture gostinskega lokala v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz terase gostinskega lokala v Domžalah odtujil vrtno garnituro in s tem lastnika oškodoval za približno 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 7. 2017
PREPOVED NADALNJE VOŽNJE OSEBNEGA AVTOMOBILA V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal znake vožnje vozila pod vplivom prepovedanih drog. Z voznikom so policisti opravili postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov ki so posledica prepovedanih drog, pri čemer je bil rezultat postopka pozitiven. V nadaljevanju so policisti vozniku osebnega avtomobila odredili strokovni pregled, katerega pa je le ta odklonil. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

7. 7. 2017
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA PŠATI, PREPOVED NADALJNE VOŽNJE IN PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na Pšati. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznika osebnega vozila. Ker je povzročitelj na kraju odklonil preizkus alkoholiziranosti, mu je bilo v skladu z 24. členom Zakona o pravilih cestnega prometa odrejeno pridržanje do iztreznitve in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

8. 7. 2017
VLOM V GARAŽO IN TATVINA MOTORNIH ŽAG V PEČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Pečah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na odprtem oknu garaže odstranil komarnik ter iz notranjosti odtujil dve motorni žagi in tako lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 7. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

8. 7. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti Policijske postaje Domžale so zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče zaradi kršitev podali obdolžilni predlog.

8. 7. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod skozi kletno okno vlomil v hišo ter odtujil gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 7. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge – konoplje. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

9. 7. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN UKRADENIH REGISTRSKIH TABLIC
Policisti Policijske postaje Domžale so zaustavili voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je imel na vozilu nameščene ukradene registrske tablice. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče zaradi kršitev podali obdolžilni predlog.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo