Dve tretji mesti v Vodicah

0
301

Vodice na Hrvaškem so minuli vikend gostile mednarodno dirko kategorije UCI C1 za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, preizkušnja pa je članom Calcit Bike Teama prinesla dve tretji mesti, za kateri sta zaslužna Rok Naglič in Ambrož Vovk.

Naglič je na koncu v dirki moški elite zaostal le za Novozelandcem Ethanom Rosom in Italijanom Alessiem Agostinellijem, kateremu je na koncu moral priznati premoč v ciljnem sprintu. Matic Žagar Kranjec je bil 14., Anže Dolenšek 20.

»Z dirko sem zadovoljen, odpeljal sem jo dobro, na koncu pa je zmanjkal kakšen meter do 2. mesta. Napredek od lani je in to je tudi najpomembnejše,« je bil zadovoljen Rok. Najboljši Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze UCI je z dosežkom prišel do novih 30 točk, skupno pa je 150. gorski kolesar sveta.

Vovk je za zmagovalcem v mladinski kategoriji, Francozom Alexisom Lopezom, zaostal vsega 35 sekund, za drugim Novozelandcem Ethanom Woodsom pa 17 sekund.

»Danes sem startal z rezervo. Cel drugi krog sem peljal po skoraj prazni gumi, zamenjal sem jo v začetku tretjega. Do konca četrtega sem vozil zbrano in mirno ter si priboril 3. mesto. Z rezultatom sem zadovoljen. Na dober dan pa ciljam višje,« je povedal Amrbož, ki je s 3. mestom vpisal novih 16 točk za lestvico UCI.

V ženski elite konkurenci je bila edina Slovenka na startu Maruša Naglič, ki je na koncu prikolesarila do 7. mesta.

»Dirka je bila super. Od štarta mi je uspelo biti v skupini in ne vem, kje sem dobila defekt, zato sem več kot pol kroga verjetno vozila po prazni gumi. V tehnični zoni smo zamenjali in potem dalje. Malo so mi mokri kamni predstavljali oviro. Dan je bil poln izkušenj in vztrajala sem do cilja. Dober rezultat je šel po vodi, na koncu pa 7. mesto,« je dejala Maruša, ki je bila za vztrajnost nagrajena s 16 UCI točkami.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo