Uspešno izvedeno občinsko tekmovanje Kaj veš o prometu?

0
580

Včeraj, v četrtek, 20. aprila 2023, je pri Osnovni šoli Marije Vere potekalo občinsko tekmovanje Kaj veš o prometu?, ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik v sodelovanju z Občino Kamnik, občinskim redarstvom Občine Kamnik ter Osnovno šolo Marije Vere. Zbranim se je ob zaključku tekmovanja pridružil tudi župan Matej Slapar.

 

Vzgoja kolesarjev je dandanes še toliko bolj pomembna, saj med otroci prevladuje nezdrav sedeč način življenja, v luči trajnostne mobilnosti pa moramo vzgajati bodoče kolesarje, ki bodo varno kolesarili vsak dan. Naj se prometna vzgoja ne zaključi s kolesarskim izpitom, ampak spodbudimo otroke in mladostnike, da bodo nabirali še kako potrebne izkušnje v prometu že zdaj.

Na tekmovanju je sodelovalo 17 učencev od 5. do 9. razreda kamniških osnovnih šol, in sicer Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Osnovne šole Marije Vere, Osnovne šole Stranje in Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Tajda Šoštarko iz Osnovne šole Frana Albrehta je bila zmagovalka in se bo udeležila državnega tekmovanja v Novi Gorici.
Tekmovanje je bilo zasnovano tako kot kolesarski izpiti, in sicer iz:
  • teoretičnega dela o poznavanju cestno-prometnih predpisov
  • spretnostne vožnje na poligonu in
  • praktične vožnje v prometu.
Najboljši trije učenci Tajda Šoštarko (1. mesto, Osnovna šola Frana Albrehta), Ažbe Torkar  (2. mesto, Osnovna šola Frana Albrehta) ter Maks Majnik in Matej Sitar (3. mesto, Osnovna šola Stranje) so prejeli medalje in praktične nagrade, vsi ostali sodelujoči pa praktično nagrado kolesarski merilnik hitrosti. Pri zarisu poligona na ploščadi Osnovne šole Marije Vere spretnostne vožnje je pomagal nekdanji predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Franc Pivk.
Nagrade je podelil župan Matej Slapar skupaj z ravnateljem Osnovne šole Marije Vere Damjanom Snojem, ki sta sodelujočim zaželela varno vožnjo na kolesu in jim dala popotnico, da morajo v prometu dobro opazovati okolico ter se zavedati, da poleg lastne varnosti skrbijo za varnost tudi drugih okoli sebe in se v prometu odgovorno obnašajo. Tudi s takšnimi akcijami namreč pripomore k temu, da se otroci zavedajo pomena varnosti v prometu.
Iskrene čestitke vsem udeležencem kolesarskega tekmovanja, obenem pa iskrena hvala tudi mentorjem in ostalim sodelujočim.
Občina Kamnik
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here