Planinski pohod in srečanje rejniških družin pri Lovski koči na Prvinah

0
409

V sredo 27. aprila 2023 smo v Društvu rejnic in rejnikov Domžale skupaj CSD OSV, Enoto Domžale, izpeljali srečanje družin, ki izvajajo rejniško dejavnost pri Lovski koči na Prvinah, kjer se nas je zbralo 82 oseb. Najmlajši pohodnik je imel dve leti in z nekaj postanki uspel premagati  razdaljo iz Petelinjka mimo Javorja do Loga, pa   naprej  po mirni in lepo urejeni gozdni poti do lovske koče na Prvinah.

Tam  so nas razveselili konjeniki iz različnih krajev Črnega grabna, Tuhinjske doline in Zbilj, ki so prišli skupaj z našo rejnico Natašo Frankovič. Konji so bili umirjeni, konjeniki pa pripravljeni pomagati vsem željnim jahanja, da so doživeli svojo prvo lepo izkušnjo s konjem.  Pod  njihovim varnim vodstvom so se otroci naučili, kako pristopiti h konju, ga pobožati osedlati in jahati.

Obiskal nas je Dejan Grilj, ki je z nami delil svojo izkušnjo o tem, kako se je rehabilitiral po nesreči, v kateri je kot 24 letni fant  utrpel opekline z elektriko in posledično ostal brez obeh rok. Njegova neizmerna energija, volja in moč za pozitivno ustvarjalno delovanje nas je vse navdala z občudovanjem kaj se da in zmore, če ima človek voljo in dober odnos z najbližjimi pomembnimi ljudmi v družini. Danes vozi avto in ima smiselno polno  življenje.

Posladkali smo se s trojanskimi krofi in malinovcem. Dobre volje in veselja nam ni zmanjkalo. Srečanje nam je minilo v prijetnem in sproščenem druženju, spontanih pogovorih, izmenjavi izkušenj in medsebojni  podpori.

Ob tej priliki se želimo v CSD OSV, Enoti Domžale in Društvu rejnic in rejnikov Domžale zahvaliti prijateljem konjenikom naše rejnice Nataše Frankovič prelepo doživetje, Dejanu Grilju za delitev svoje izkušnje,  Lovski družini Trojane Ožbolt za brezplačno  uporabo lovske koče, občinam Lukovica in Moravče  za posluh in finančno podporo našemu programu.  Hvala tudi donatorjem podjetju Mirosan iz Petrovč, Žitu Ljubljana, Mlekarni Celeia. In Pekarni Srček, s pomočjo katerih smo družine pocrkljali z njihovimi dobrotami.

Vsem prisrčna hvala.

Marta Tomec in Dani Zaberložnik

Oglasno sporočilo