Judo klub Komenda osvojil medalje na največjem mednarodnem tekmovanju v Sloveniji – Apolon Open

0
274

V soboto, 6.5.2023 in nedeljo, 7.5.2023 je v Hočah potekalo največje mednarodno judo tekmovanje pri nas, ki je dosegel rekordno število udeležencev, saj je tekmovalo kar 1174 judoistov, iz 125 klubov in 16 različnih držav.

V soboto so za Judo klub Komenda tekmovali judoisti v kategoriji U14: Nastja Drakšič Koštomaj, Urška Dovečar, Stepan Kholodov in Leon Adrovič.

V nedeljo pa sta se za naš klub borila tekmovalca v starostni kategoriji U16 in U18: Haya Veinhandl Obaid in Žak Žgur.

Dosežen rezultat v tako močni konkurenci je resnično zaslužen in tako judoistu, kot trenerju pomeni dobro motivacijo in popotnico za nadaljnje treninge in tekmovanja. Z uvrstitvami sta nas navdušili: NATJA DRAKŠIČ KOŠTOMAJ. ki je v kategoriji -36kg U14 starejše deklice osvojila 3. mesto ter HAYA VEINHANDL OBAID, ki je v kategoriji -57kg U16 mlajše kadetinje osvojila 3. mesto ter uvrstitev ponovila še v kategoriji -57kg U18 kadetinje, kjer je prav tako osvojila 3. mesto. LEON ADROVIĆ je v kategoriji -60kg U14 starejši dečki osvojil 7. mesto.

Judoisti so po končanem tekmovanju dva dni ostali še na mednarodnih pripravah, kjer so se imeli priložnost boriti z najboljšimi judoisti Evrope ter kalili svoje znanje in se pripravili na naslednja tekmovanja.

Čestitke vsem tekmovalcem in trenerjem ter organizatorjem Judo klub Apolon Maribor-Hoče za odlično organizacijo in izpeljavo tako velikega tekmovanja.

Katarina Kumer

 

Oglasno sporočilo