Babačič najboljši v Zagorju, Inkretova druga

0
203

Maj Babačič in Ana Inkret sta na četrti dirki pokala SloEnduro v Zagorju ob Savi kamniškemu Calcit Bike Teama prikolesarila zmago in drugo mesto.

Babačič je bil na Cilenca trails najboljši v kategoriji do 19 let, Ana Inkret je bila druga v konkurenci do 17 let. Aljaž Šav je končal na 11. mestu v U15, Žan Rojc je bil 19. Miha Spruk je bil 10. v master 1.

»Vroče temperature so poskrbele za suhe proge. Imeli smo 4 etape. Prvo sem končal na četrtem mestu. Pri drugi pa mi je, zaradi velikega vzpona, uspelo pridobiti veliko prednost pred ostalimi tekmovalci in tudi spust mi je dobro šel. Odvozil sem jo kot najhitrejši. Po tretji in četrti etapi pa sem pozicijo obdržal kljub manjšim napakam na četrti etapi. Tekmo sem končal na prvem mestu v kategoriji U19, šesti med vsemi tekmovalci. Z rezultatom sem zelo zadovoljen,« je povedal Maj Babačič.

Ana Inkret pa je po dirki dejala: »Današnja tekma je bila zelo vroča in naporna. Predvsem 2. etapa, ker je imela na začetku nekaj vzponov. Tu se je pokazala moč v nogah in, da si etapo odpeljal čim bolj tekoče in brez sestopanj. Najbolj mi je bila všeč 3. etapa, ker je imela veliko band. Drugače sem z osvojenim 2. mestom zadovoljna in rezultati po etapah so tudi v redu. V mislih pa sem že na državnem prvenstvu, ki je čez 14 dni v Trbovljah.«

Vsi rezultati: http://www.sloenduro.com/wp-content/uploads/2023/05/230527_SloEnduro-Cilenca_Results_Categories.pdf

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo