Karate uspeh v Italiji

0
418

Domžalčani v italijanskem obmorskem mestu, z osvojenimi petimi karate medaljami več kot zadovoljili. Na mednarodnem dvodnevnem karate-do turnirju v italijanski Igei Marini, Rimini, 27. in 28. 5. 2023, je bilo izpostavljenih 17 svetovnih zastav. Italijanska SKIF karate federacija je v spomin na preminulega karateista svetovnega formata, Senseia Grossellia 8.Dan, v goste povabila prijatelje, s katerimi tesno sodeluje.

V petek, 26. 5., je bil organiziran karate seminar z enim največjih svetovnih učiteljev praktičnega karateja Soshi Masari Miura 9.Dan in Senseiem Paolom Lusvardijem 8.Dan, prvakom italijanskega karate-Do-ja. Italijanska gostoljubnost je vedno na najvišjem nivoju in tudi tokrat je skupina karateistov in karateistk, uživala v nastopih na tatamiju in druženju.

Predstavniki Slovenije so se zelo potrudili. Reprezentantje, Mateja Breznik,5.Dan; Blaž Robič, 3.Dan, Lea Rituper, 1.Dan in Renej Fujs, 1.Dan, so se pod vodstvom, Shihan Ivan Čerič, 8.Dan HANSHI; Sensei Darjan Rošker, 6.Dan RENSHI, turnirja udeležili, prvi dan, 27. 5. S svojimi nastopi so se vsi zelo izkazali. Blaž Robič je blestel v konkurenci moških, Mateja Breznik, je v svoji konkurenci osvojila 2.mesto kate. Med sodniki je bil slovenec Sensei Lovrenc Kokalj, 6.Dan Renshi.

V nedeljo, 28. 5. so se imeli priložnost izkazati tekmovalci in tekmovalki, SKIF Slo. karate-do kluba Atom Domžale, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Branka Strauss, Blaž Dragar, Liam Letić, Jakob Šernek. V super nastopih, so osvojili 5 odličij. Vodja nedeljske skupine, ki se je po tekmovanju tudi okopala v morju, je bil dolgoletni domžalski karate-do učitelj in prvak, Sensei Lovrenc Kokalj, 6.Dan Renshi.

Leon zlata v katah, Liam četrti v katah, Gaja odlično srebrna v katah in odlično srebrna v kumiteju, Jakob Šernek, se je v kumiteju priboril nastop v finalni del prvih štirih in osvojil bronasto odličje, kate izpad v semi finalu, kjer se je izkazal tudi Blaž Dragar. Branka Strauss prva v katah.

Slovenija je z osvojenimi šestimi medaljami več kot zadovoljila. Reprezentantje se bodo konec Avgusta 2023, pomerili na SKIF svetovnem prvenstvu, ki bo na Madžarskem.

Zenmedia

 

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo