Izjemen uspeh Sovic na evropskem prvenstvu

0
593

Plesna skupina ŠD Sovice je v kategoriji starejših mladinskih jazz skupin osvojila bronasto medaljo na  ICU evropskem prvenstvu v cheerleadingu. Punce so s tem dokazale, da sodijo v sam evropski vrh in si oder za zmagovalce delile z Ukrajino in Grčijo.


V Veroni je od 30. 6 do 2. 7. potekalo ICU Evropsko prvenstvo, katerega se je udeležilo več kot 3000 tekmovalcev iz 22. držav. Barve Slovenije je zastopalo kar 7 slovenskih klubov, med njimi tudi naše Sovice. Z izjemnim uspehom na državnem prvenstvu so se kvalificirale na evropsko prvenstvo in pridno trenirale še dodatna dva meseca pod vodstvom trenerk Laure Slana in Mance Tekavc. Pri sestavi ekipe so jim na pomoč priskočile tudi plesalke iz Športnega društva Pike, plesne skupine Tigrice in Dolls. Skupina devetnajstih deklet je že v petkovem polfinalu prepričala sodnike in se uvrstila med najboljših pet skupin. V nedeljo na finalnem nastopu pa so s svojo energijo, odlično plesno tehniko in usklajenostjo prišle do bronaste medalje! Čestitke tudi vsem ostalim slovenskim ekipam za osvojeno eno zlato medaljo, šest srebrnih in dve bronasti.

Posebna zahvala gre tudi zvestim navijačem, staršem in seveda našim sponzorjem in donatorjem, ki so nam olajšali pot na evropsko prvenstvo, s katerega se vračamo s ponosom in s samimi lepimi spomini. Sedaj pa je čas za zaslužene poletne počitnice, hkrati pa se že veselimo, da septembra začnemo z novo plesno sezono. Naj bo tudi ta tako uspešna!

Tekst in foto: Karmen Gerič

Oglasno sporočilo