Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18.9. do 24.9.2023)

0
708

18.09.2023
INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
Policisti so bili obveščeni o občanu, da v centru Kamnika ima neznana oseba psihične težave, ter da grozi z nožem naokoli. Ob prihodu na kraj so policisti osebo obvladovali do prihoda dežurne ekipe Zdravstvenega doma Kamnik, kjer je zdravnik odredil prisilno hospitalizacijo v PH Polje in zaprosil policiste za nudenje asistence pri prevozu pacienta.

TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini cestnega kolesa z nosilca vozila na parkirnem prostoru Supernove v Kamniku. Policist nadaljuje z zbiranjem obvestil in napiše kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

NAJDENA PROTITANKOVSKA MINA NA OBMOČJU KAMNIŠKE BISTRICE
Policisti so bili obveščeni o najdbi protitankovske mine na območju Kamniške Bistrice, kjer so kraj najdbe zavarovali do prihoda uslužbencev civilne zaščite. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za protitankovsko mino iz II. svetovne vojne. Za mino je poskrbel uslužbenec civilne zaščite, ki je bila odnesena na uničenje.

INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
S strani občana smo bili obveščeni o občanu, da ima psihične težave in ne uživa predpisane terapije, kar močno vpliva na bivanje in sobivanje vseh v stanovanjski hiši. Obveščena dežurna ekipa Zdravstvenega doma Kamnik, kjer je zdravnik odredil hospitalizacijo v PH Polje.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari na parkirišču Zikove ulice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval desno stran osebnega vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper storilca sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

VLOM V VOZILO
Policisti PP Kamnik obravnavajo kaznivo dejanje – VLOM v vozilo na območju Tunjic. Z zbiranjem obvestil¸ je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v večernem času med 18.30 in 22.00 uro vlomil s primernim orodjem skozi sopotnikova vrata vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

19.9.2023
STANOVALKA MOTI MIR IN POČITEK STANOVALCEV
Policisti so bili obveščeni, da v Komendi stanovalka moti mir in počitek stanovalcev v večernem času. Ob prihodu na policistov na kraj je bilo zoper kršiteljice uveden prekrškovni postopek po ZJRM-1.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Kamnik so izvajali poostren nadzor nad uporabo prepovedanih drog ter na območju Kamnika občanu zasegli snov za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo in jo je treba v skladu z zakonom zaseči. V kolikor se bo izkazalo, da gre za prepovedano drogo bo kršitelj oglobljen.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V KAMNIKU
V Kamniku je prišlo do prometne nesreče. Pred prihodom policistov na kraj so se udeleženci dogovorili o krivdi PN, zaradi česar so policisti odstopili od kraja PN.

NAJDENA PAMETNA URA
Na PP Kamnik je občan prijavil, da je našel pametno uro znamke Huawei pri trgovini Špar v Kamniku. Lastnika pozivamo, da kontaktira PP Kamnik.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na območju Kam.Bistrice obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo, ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

20.09.2023
KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU
OKC je napotil policiste PP Kamnik na prijavo kršitve javnega reda in miru. Policisti so na kraju ugotovili, da je gost lokala v Kamniku žalil natakarico lokala. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA RAZVLAŽILCA ZRAKA IZ SKUPNIH KLETNIH PROSTOROV
Policisti so bili obveščeni o tatvini industrijskega razvlažilca zraka iz kletnih prostorov na Usnjarski cesti v Kamniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in napišejo kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V KAMNIKU
V Kamniku je prišlo do prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je kolesarka zaradi nepravilnega premika padla s kolesom in se pri tem poškodovala, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UBKC Ljubljana. Zoper povzročiteljice bo izveden prekrškovni postopek.

ŽALIL NA MIKLAVČIČEVI ULICI
Na PP Kamnik se zglasila občanka in podala prijavo za kršenje ZJRM s strani občana. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

VDRL V FB PROFIL
Na PP Kamnik je občan prijavil vdor v FB profil s strani NN osebe. Policist nadaljuje z zbiranjem obvestil in zoper storilca sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

NAJDENA REGISTRSKA TABLICA
Na PP Kamnik občan prijavil najdbo reg.tablice LJ93-SI. Registrska tablica bo poslana na UE Kamnik.

21.09.2023
NEPRAVILNO PARKIRANI VOZILI NA ŠUTNI
Policisti bili obveščeni o nepravilno parkirani vozili na Šutni. Za vozili izdano obvestilo o prekršku.

PROMETNA NESREČA I.KATEGORIJE V KOMENDI
V Komendi je prišlo do prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zaradi nepravilnega premika s svojim vozilom trčil v spredaj vozeče osebno vozilo. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na območju IC Žeje obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi oplaženja voznika, ki je trčil v vozilo, ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Tako, da je bil po hitrem postopku odpeljan na sodišče.

REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi zaprosila Okrajnega sodišča Kamnik, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Tako, da je bil po hitrem postopku odpeljan na sodišče.

POŠKODOVANJE DVEH DELOVNIH STROJEV
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari na Golf Arboretum. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval steklo na dveh delovnih strojih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper storilca sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

22.09.2023
POVOŽENJE DIVJADI
Policisti obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti Kamnik-Ločica, kjer je občan trčil v srno, izdano obvestilo o odstopu od ogleda PN.

PRIJAVA GROŽENJ
Na PP Kamnik se zglasil občan in podal prijavo za kaznivo dejanje groženje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU
Policisti so bili obveščeni, da se pred lokalom v Kamniku krega skupina ljudi. Ob prihodu policistov na kraj je bila zoper kršitelja zasežena pištola, ki bo poslana v analizo.

POOSTREN NADZOR LOKALOV NA OBMOČJU KAMNIKA IN KOMENDE
Policisti PP Kamnik so skupaj s tržno inšpekcijo in inšpektorji Finančnega urada izvedli poostren nadzor nad določenimi gostinskimi lokali na območju Kamnika in Komende.
Zoper kršitelje so uvedeni prekrškovni postopki.

PRIJAVA GLASNE GLASBE
Policisti so na Klavčičevi obravnavali kršitev glasne glasbe v nočnem času. Zoper kršitelja je bil izdan plačilni nalog.

23.09.2023
PROMETNA NESREČA II.KATEGORIJE
V Kamniku je prišlo do prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti s svojim vozilom trčil v spredaj stoječe osebno vozilo. Voznik v vozilu je zadobil lahke poškodbe in je zdravniško pomoč poiskal sam. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

24.09.2023
POSKUS VLOM V KARTOMAT
Policisti PP so bili obveščeni, da je neznani storilec v nočnem času poskušal vlomiti v kartomat na ŽP v Kamniku. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec poskušal z neznanim predmetom vlomiti v parkomat in od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo