Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25.9. do 1.10.2023)

0
560

25. 10. 2023
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na Zikovi ulici v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v zvezi izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

NAJDEN  DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila in povedala, da je na bankomatu NLB na naslovu Perovo 24 v Kamniku našla 100 evrov. Napisan zapisnik o najdenih stvareh in v kolikor se ne najde lastnik denarja, sledi hramba denarja.

KAZNIVO DEJANJE IZSILJEVANJE
Policisti so v Kamniku obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja, ki se navezuje na izdajo računov za predvajanje glasbe. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče, med dvema voznikoma osebnih avtomobilov.  Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Povzročitelju prometne nesreče, je bil, zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa, izdan plačilni nalog.

NAJDEN  DENAR NA BANKOMATU
Zaposlena na Pošti Duplica je v prostorih Pošte Duplica Kamniku, na naslovu Ljubljanska cesta 14 A, našla 20 evrov. Napisan zapisnik o najdenih stvareh in v kolikor se ne najde lastnik denarja, sledi hramba denarja.

26. 10. 2023
NAJDENA DENARNICA
Občan se je zglasil in povedal, da je v bližini naslova Buč 9 v Tuhinju našel črno denarnico z vsebino.  Napisan zapisnik o najdenih stvareh. Ugotovljen lastnik, kateremu bo denarnica vrnjena.

ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti PP Kamnik so imeli v Kamniku občana, ki je vozil osebno vozilo brez veljavnosti vozniškega dovoljenja in pri tem kršil zakon o pravil cestnega prometa. Vozilo mu je bilo zaseženo in postopek predan z obdolžilnim predlogom na OS Kamnik.

27.09.2023
PROMETNA NESREČA II.KATEGOTIJE
V IC Žeje pri Komendi  je prišlo do prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti s svojim vozilom trčil v zadnji del  osebnega vozila. Oba voznika sta zadobila lahke telesne poškodbe in zdravniško pomoč poiskala sama.  Zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

POVOŽENJE DIVJADI
Patrulja je obravnavala povoženje divjadi. Voznik osebnega vozila je zbil srnjad, ki je s kraja zbežala. Izdano Obvestilo o odstopu od ogleda. Na avtomobilu so nastale majhne poškodbe. Udeleženec izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

SPOR MED OČETOM IN HČERO
Policisti so bili obveščeni, da je v naselju Vrhpolje pri Kamniku prišlo do verbalno-fizičnega spora med očetom in hčerko.  V zvezi dogodka so policisti zoper kršitelju izdali plačilni nalog.

28.09.2023
POVOŽENJE DIVJADI
Patrulja je obravnavala povoženje divjadi. Voznik osebnega vozila je zbil srnjad, ki je na kraju poginila in za srno poskrbel lovec LD Kamnik. Izdano Obvestilo o odstopu od ogleda. Na avtomobilu so nastale majhne poškodbe. Udeleženec izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Kamnik so izvajali poostren nadzor nad uporabo prepovedanih drog ter na območju Kamnika občanu zasegli snov za katere obstaja sum, da gre za  prepovedano drogo in jo je treba v skladu z zakonom zaseči. V kolikor se bo izkazalo, da gre za  prepovedano drogo bo kršitelj oglobljen.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na območju Kamnika obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi trka kolesarja v vozilo, ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo kolesar izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA MOTORNEKA KOLESA V KAMNIKU
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec  na območju Kamnika odtujil motorno kolo znamke Tomos APN Alpine, tip, APN 6S, številk okvirja 474173 in s kraja odpeljal NN kam.  Policisti zbirajo obvestila s ciljem da se storilca izsledi nato pa ga bodo kazensko ovadili na pristojno sodišče.

29.09.2023
PROMETNA NESREČA II.KATEGORIJE
Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v Kamniku, kjer je voznik motorja zaradi neprilagojene hitrosti padel in se pri tem poškodoval, prav tako je bil v postopku ugotovljena prisotnost alkohola. Zoper voznika je bil izdan plačilni nalog, zdravniško pomoč poiskal sam.

30.09.2023
NEPRAVILNO PARKIRANJE

Policisti so bili obveščeni, da je na območje Šutne v Kamniku nepravilno parkirano vozilo, zaradi česar so ukrepali z obvestilom o prekršku.

VOŽNJA S SKIROJI BREZ ČELADE
Policisti so imeli v Kamniku postopek z otrokoma zaradi vožnje na skiroju brez čelade. O zadevi obveščen zakoniti zastopnik in CSD.

INTERVENCIJA V VOLČJEM POTOKU
Policisti so na območju Volčjega Potoka obravnavali intervencijo zaradi verbalnega spora med občani. Sledi zbiranje obvestil in primerno temu ustrezen ukrep.

01.10.2023
POVOŽENJE DIVJADI
Patrulja je obravnavala povoženje divjadi. Voznik osebnega vozila je zbil srnjad, ki je na kraju poginila in za srno poskrbel lovec LD Sela pri  Kamniku. Izdano Obvestilo o odstopu od ogleda. Na avtomobilu so nastale majhne poškodbe. Udeleženec izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

NA POKOPALIŠČU ZG.TUHINJ SE JE VNELO VOZILO
Policisti so bili poslani na pokopališče Zg.Tuhinj zaradi vnetega vozila. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD ZG.Tuhinj vozilo že pogasili. Ugotovljeno, da je prišlo do napake na električni napeljavi v vozilu.

 Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo