Kronika Policijske postaje Domžale (od 9.10. do 15.10.2023)

0
340

9. 10. 2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku osebni avtomobil zasegli. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

9. 10. 2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku osebni avtomobil zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 10. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 10. 2023
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje tatvine v katerem je bilo ugotovljeno, da je storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu odtujil njegov mobilni telefon Apple Iphone 13 Pro Max, črne barve, ter ga z opisanim oškodoval za okoli 600 EUR.

11. 10. 2023
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine v katerem je bilo ugotovljeno, da je storilec iz zaklenjenega tovornega vozila odtujil več kosov električnega orodja in z opisanim podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR.

12. 10. 2023
ZASEG DROGE

Policisti so imeli v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

12. 10. 2023 – ZASEG TOVORNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku tovorno vozilo zasegli. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 10. 2023
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, kjer je bilo ugotovljeno, da sta v nesreči udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zardi vožnje voznika na prekratki varnostni razdalji, zaradi česar je trčil v pred seboj vozeče vozilo. Potnica v enem izmed vozil je naknadno sama iskala zdravniško pomoč. Na vozilih je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1.200 eur. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

14. 10. 2023
GOLJUFIJA

Policisti so bili obveščeni o goljufiji preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da je storilec lažno preko interneta oglaševal oddajo prenočišča v tujini in s tem oškodovanca zapeljal, da je na transakcijski račun v tujino nakazal 534,20 EUR za rezervacijo apartmaja, nato pa je storilec z njim prekinil vse stike.

OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo