Kronika Policijske postaje Domžale (od 6.11. do 12.11.2023)

0
367

6. 11. 2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so voznici osebni avtomobil zasegli, zoper njo pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 11. 2023
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v tovorni prostor vozila ter iz njega izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja in z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 3.100 EUR.

7. 11. 2023
VLOM V POSLOVNE PROSTORE PODJETIJ

Policisti so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore podjetij. Ugotovljeno je bilo, da so storilci neovirano pristopil do podjetja, kjer so iz ograjenega in zaklenjenega območja odtujili aluminijasto lestev. Nato so pristopili do poslovnega objekta drugega podjetja, kjer so se po lestvi povzpeli do okna pisarne v 1. nadstropju, razbili steklo na oknu, vstopili v notranjosti in iz priročne blagajne v predalniku odtujil gotovino, prav tako so odtujili še manjši prenosni sef z vsebino. Z opisanim so pravne osebe skupno oškodovali za okoli 2.000 EUR.

8. 11. 2023
VLOM V KARTOMAT

Policisti so bili obveščeni o vlomu v kartomat. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do zaklenjenega kartomata, katerega je s primerim orodjem, na vzvod odprl in iz notranjosti odtujil gotovino in z dejanjem pravno osebo oškodoval za okoli 700 EUR.

9. 11. 2023
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA

Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkiran električni skiro znamke Xiomi, Miija, bele barve in z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 300 EUR.

10. 11. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega vozila. Materialna škoda na vozilih znaša okoli 120 EUR. Voznica osebnega vozila se je v prometni nesreči lahko telesno poškodovala in je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

11. 11. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno, ter tako prišel v notranjost in iz notranjosti odtujil nahrbtno torbo, v kateri je bilo 200 EUR gotovine in avtomobilski ključ, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 500 EUR.

11. 11. 2023
POSKUS VLOMA V GARAŽO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v garažo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata garaže, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Nastala je materialna škoda na objektu, ki znaša okoli 200 EUR.

11. 11. 2023
KAZNIVO DEJANJE MUČENJE ŽIVALI

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje mučenje živali, saj je bilo ugotovljeno, da je osumljeni po nepotrebnem povzročal trpljenje psa s tem, da ni poskrbel za osebne fiziološke potrebe (podhranjenost) in zdravstveno stanje psa (šepanje, zajedavci, vzbrst). Osumljenemu je veterinarski inšpektor začasno odvzel psa, kateri je bil nato v oskrbo odpeljan v zavetišče. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba.

12. 11. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila v prometni nesreči udeležena voznica osebnega vozila, katera je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste ter z vozilom trčila v drevo. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 8000 EUR, povzročiteljica pa se v prometni nesreči ni telesno poškodovala. Policisti so ji na kraju izdali plačilni nalog.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd.).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo