Kronika Policijske postaje Kamnik (od 6.11. do 12.11.2023)

0
211

6.11.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznice, ki je trčila v vozilo na prednostni cesti. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
V enem izmed nočnih lokalov v Ljubljani je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz žepa jakne ukradel mobilni telefon znamke Iphone 14, zelene barve s silikonskim ovitkom. Sledi odstop kaznivega dejanja na PP Center.

ZASEG MOPEDA NA MAISTOVI ULICI
Policisti so imeli pri kontroli prometa na Maistrovi ulici, v postopku mladoletnega voznika neregistriranega mopeda znamke Piaggio Fly 50 in sopotnika, ki med vožnjo nista uporabljala zaščitne čelade. Opravljen zaseg registrske tablice, ki je bila poslana na UE Kamnik. Zoper mladoletnika pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7.11.2023
PROMETNA NESREČA
V Supernovi Kamnik se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

8.11.2023
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v vozilo, ki je bilo parkirano pri izhodišču do Kokrškega sedla na makadamskem parkirišču na koncu poti pri Žagani peči, katere storilce je lastnik vozila pregnal. Po dani prijavi, so policisti na terenu ustavili vozilo danega opisa in opravili identifikacijske postopke in zasegli orodje v vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na relaciji Vodice-Moste obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznika, ki je nato sprožil verižno trčenje še dveh vozil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na lokalni cesti iz smeri Vasena proti Sidolu po gozdni cesti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo udeleženke. Pobegli voznik je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

9.11.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so Šmarci obravnavali prometno nesrečo, z lahkimi telesnimi poškodbami z udeležbo invalida, ki se je peljal z invalidskim vozilom po regionalni cesti in zaradi neprilagojene hitrosti spregledal stoječo kolono vozil in se tako skušal umakniti iz vozišča, vendar je pri tem zadel desni robnik in tako izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

10.11.2023
GOLJUFIJA PRI NAKUPU VSTOPNIC
Na policijsko postajo je prišla občanka in prijavila goljufijo. Ugotovljeno, da se je občanka z neznano osebo preko aplikacije Facebook dogovorila za nakup vstopnic (koncert Siddharta) pri čemer je po dogovorjenem plačilu prejela neveljavne vstopnice. Po dejanju je skušala vzpostaviti stik z neznano osebo, vendar je slednji na Facebook izbrisal profil, na e pošto pa ne odgovarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

GOLJUFIJA
Občan je povedal, da je prejel SMS sporočilo z navedbo, da ga pošilja Nova Ljubljanska banka in ko je izpolnil podatke v okencu, mu je neznanec iz bančnega računa dvignil in odtujil denar. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11.11.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka je na Bencinskem servisu MOL & INA v Komendi, na bankomatu našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NEDOVOLJEN PREHOD ČEZ DRŽAVNO MEJO IN PRIJET SPROVAJALEC
Policist je v okviru poostrenega nadzora opravljal kontrolo prometa v naselju Vrhnika. V času kontrole je bil zaustavljen voznik z vozilom znamke BMW X1, katerega je vozil državljan Romunije. V času postopka je bilo ugotovljeno, da se v vozilu nahaja še 6 oseb državljanov Turčije.
Zaradi navedenih dejstev so obstajali razlogi za sum, da je voznik, storil kaznivo dejanje omogočanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, tako mu je odvzeta prostost. Postopek prevzela policijska postaja za izravnalne ukrepe.

12.11.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Jakopičevi ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo