Kronika Policijske postaje Kamnik (od 11.12. do 17.12.2023)

0
625

11.12.2023
GROŽNJE PRODAJALCU
Občan zaposlen v eni izmed trgovin v nakupovalnem centru, se je zglasil na policijsko postajo in povedal, da je v prodajalno prišel gospod močnejše postave, ki je pristopil do njega in hotel na obročno kartico Diners kupiti telefon znamke Iphone 15. Ker zaradi pravil, ki veljajo v prodajalni tega ni naredil, se je začel jeziti in mu groziti z besedami “štihnil te bom, polomil te bom”. Zaradi teh besed se je počutil ustrahovanega, vznemirjenega. Sledi zbiranje obvestil in KO.

TATVINA BUNDE
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila tatvino bunde, ki je bila odtujena, njenemu sinu na eni izmed osnovnih šol v Kamniku.
Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na Šolski ulici v Kamniku v postopku voznico, ki je vozila vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

12.12.2023
ZASEG PIROTEHNIČNIH IZDELKOV
Policist je po obvestilu svetovalne delavke na eni izmed osnovnih šol na območju Kamnika zasegel pirotehnične izdelke. Ugotovljeno je bilo, da je pri učencu našla več kosov pirotehničnih izdelkov, ki so bili proti potrdilu zaseženi. Opravljen razgovor z učencem in z zakonitim zastopnikom, sledi poročilo na Center za socialno delo, pirotehnični izdelki pa na uničenje.

PROMETNA NESREČA
V naselju Briše je prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje voznika preblizu desnega roba vozišča, kjer je trčil v štor. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Tunjiška Mlaka je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila spletno bančno goljufijo. Ugotovljeno, da je občanka prodajala izdelek in objavila oglas preko spletnega portala Bolha.com. Med prodajo jo je oseba zavedla, tako, da je s kliki in preusmeritvami na spletu vpisala svoje podatke bančnega računa in dostopne kode in s tem dejanjem omogočila neznanim storilcem, da so izvedli transakcijo iz njenega računa v višini 980 eur. Sledi zbiranje obvestil in ko.

13.11.2023
NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec namerno z neznanim predmetom poškodoval zadnji desni blatnik, zadnja desna vrata vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Ljubljani je policist kršitelju zasegel plastificirano vrečko z neznano posušeno snovjo in tri tablete bele barve, zavite v bel papirnati ovoj, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo, sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

POSKUS VLOMA V FRIZERSKI SALON
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v frizerski salon v centru Kamnika. Ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do pritličnega okna frizerskega salona in s primernim trdim predmetom na vzvod poskušal vlomiti, vendar mu v notranjost salona mu ni uspelo priti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

14.11.2023
POSLOVNA GOLJUFIJA
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno, da je storilec pri pravni osebi najel kombi, znamke Mercedez Sprinter za določeno obdobje, nato pa ga po izteku najema oškodovancu ni vrnil in s tem povzročil večjo premoženjsko škodo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper osumljenca podali akt na pristojno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Vir je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

15.11.2023
TATVINA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino strehe za robotsko kosilnico. Iz posnetka je razvidno, da je zaenkrat še neznani storilec, vstopil na dvorišče stanovanjske hiše na naslovu in odtrgal privito streho za robotsko kosilnico Husqvarna in ga s tem dejanjem oškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper osumljenca podali akt na pristojno sodišče.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu Gorenjske banke pri vhodu v trgovski center Supernova. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in z dokazili denar prevzame.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Moste obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je trčil v stoječe vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

16.11.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo, zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, ki je s tako vožnjo oplazil drugo vozilo. Nastala je le materialna škoda. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Bakovniku obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v drugo vozilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here