Kronika Policijske postaje Domžale (od 1.1. do 7.1.2024)

0
393

1. 1. 2024
ZASEG VOZILA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je vozilo vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. čl. ZPrCP ji je bilo vozilo zaseženo. Zoper kršiteljico pa je bil uveden postopek na pristojnem sodišču za prekrške.

2 .1. 2024
ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPrCP IN PRIDRŽANJE

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil v času ukrepa prepovedi vožnje. Zaradi tega mu je bilo vozilo po 23. ZPrCP zaseženo. Ker pa voznik v postopku ni sodeloval in odklonil preizkus alkoholiziranosti, pa mu je bilo odrejeno pridržanje. Policisti so na pristojno sodišče napisali obdolžilni predlog.

2. 1. 2024
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO IN PRIJET STORILEC

Policisti so bili obveščeni o sumu vloma v stanovanjsko hišo in da sta storilca s kraja odšla. Policisti so v bližini opazili dve osebi, ki sta ob zaznavi policistov zbežali. Ena oseba je bila dobljena, prav tako je bilo dobljeno vlomilsko orodje. Policisti bodo zoper storilca na pristojno ODT podali kazensko ovadbo.

3. 1. 2024
PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA “UPORABA PONAREJENEGA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA”

Občanka je prijavila da je neznani storilec neznano kdaj na medmrežju, z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, prišel do zapisa kreditne kartice oškodovanke in 3. 1. 2024 opravil nakupe v vrednosti okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 1. 2024
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

5. 1. 2024 – ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa je bil uveden postopek na pristojnem sodišču za prekrške.

6. 1. 2024 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do balkonskih vrat hiše, kjer je s silo telesa razbil steklo na balkonskih vratih in vstopil v notranjost ter iz notranjosti odtujil dva ključa od notranjih prostorov, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 300 EUR.

6. 1. 2024
VLOM V VRTNO LOPO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz zaklenjene vrtne lope odtujil brezžične škarje za živo mejo, kosilnico in baterijsko verižno žago, tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata lope in tako prišel v notranjost , ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1350 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 1. 2024
VLOM V VOZILO IN OPRAVLJENI DVIGI GOTOVINE NA BANKOMATU

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz zaklenjenega vozila odtujil moško denarnico z vsebino in bančno kartico, ter žensko torbico, v kateri je bila denarnica z vsebino in bančno kartico, tako da je s primernim predmetom razbil sprednje desno okno in tako prišel v notranjost zaklenjenega vozila. Zatem pa na bankomatu z bančnima karticama opravil več dvigov gotovine in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1200 EUR in lastnico za okoli 700 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 1. 2024
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo. Nastala je skupna materialna škoda, ki znaša okoli 6000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

7. 1. 2024
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do balkonskih vrat stanovanjske hiše v pritličju in z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil, prišel v notranjost iz katere pa ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here