Občinsko gasilsko tekmovanje Kamnika in Komende

0
1809

Gasilska zveza Kamnik je ta konec tedna organizirala občinsko gasilsko tekmovanje občin Kamnik in Komenda, ki se je tudi letos odvijalo na stadionu Prijateljstva v Mekinjah. Včeraj so svoje znanje preizkusile pionirke, pionirji, mladinke, mladinci, starejše gasilke in starejši gasilci. 

Včeraj so se pionirke in pionirji pomerili v vaji z vedrovko, štafeti z prenosom vode ter vaji za razvrščanje. Mladinke in mladinci v mokri vaji s hidrantom, znanju iz gasilstva  z teoretičnim testom ter vaji razvrščanje. Za starejše gasilke in gasilce pa je bilo tekmovanje organizirano v vaji s hidrantom in vaji razvrščanje.

Članice in člani tekmovalnih desetin A in B so danes nadaljevali z občinskim gasilskim tekmovanjem ter se pomerili v treh kategorijah, in sicer v vaji z motorno brizgalno, v štafetnem teku in vaji razvrščanje. Rezultate si lahko ogledate tukaj. Vse vaje na letošnjem tekmovanju gasilskih disciplin so opredeljene v Pravilih gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin Gasilske zveze Slovenije.

Župan Marjan Šarec je zbrane gasilke in gasilce ob sklepnem delu dvodnevnega druženja nagovoril z naslednjo mislijo: »Tovarišice gasilke in tovariši gasilci, ob zaključku tekmovanja prisrčno pozdravljeni. Tudi letos je bilo tekmovanje organizacijsko uspešno izpeljano, bilo je zadovoljivo in verjamem, da ste dali vse od sebe. Zmagati ne morejo vsi, a tisti najboljši, boste danes prejeli pokale. Ni pomembno, katero mesto smo dosegli. Ni pomembno, koliko točk smo dosegli. Pomembno je to, da se gasilke in gasilci med seboj družimo in se naslavljamo tovarišice in tovariši. Slednje ima velik pomen, spoštujmo to tako na tekmovanjih kot tudi na intervencijah. Na pomoč!«

Župan je skupaj s poveljnico Gasilske zveze Kamnik Simono Oblak najboljšim kamniškim ekipam čestital in jim podelil pokale, Janez Hlade in Jože Sušnik pa sta v imenu Gasilske zveze Komenda podelila pokale najboljšim komendskim ekipam.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo