Domžalčani ugnali Celjane!

0
164

Domžalčani so v nedeljo na domačih tleh ugnali vodilno ekipo Prve lige Telemach! V 53. minuti je za rumene zadel komaj 18-letni Lukas Hempt, prednost pa je hitro povišal še Mario Krstovski, ki je dosegel že svoj 7. gol v sezoni. Celjani so do zadetka za končnih 2:1 prišli v 86. minuti, ko je bil uspešen Egor Prutsev.

Po slabem začetku spomladanskega dela prvenstva so Domžalčani vendarle pokazali svoj pravi obraz in s fanatično borbenostjo ter taktično disciplino ugnali Celje, ki je doživelo prvi poraz po lanskem novembru: ”Za nami je zelo težko obdobje, v katerem smo bili deležni številnih kritik. Po tej zmagi nam je nekoliko lažje, vendar je pred nami še veliko zahtevnih tekem do konca prvenstva. Potrebno je ostati zbran, tako kot smo bili vseh 90 minut tekme proti Celju,” je po odmevni zmagi dejal domači strateg Dušan Kosič.

Zagotovo velja poudariti, da je prva ekipa Domžal na tem obračunu v povprečju štela vsega 21,5 let. V prvi enajsterici so zaigrali kar štirje najstniki, Luka Dovžan Karahodžić pa je sploh prvič tekmo Prve lige Telemach začel od prve minute: ”Imeli smo težave z boleznimi in poškodbami nekaterih nosilcev igre, vendar so prav vsi fantje, ki so tokrat dobili priložnost za dokazovanje, odigrali zelo dobro. Kljub svoji mladosti so pokazali veliko mero kvalitete in tudi želje, da se do zadnje kaplje znoja borijo za rumeni dres,” je zaključil 52-letni strateg rumene družine.

Benjamin Markuš se je po odsluženi kazni vrnil v ekipo in je s svojo borbenostjo zagotovo prinesel dodatno energijo na igrišče: ”Ni lepo začeti spomladanskega dela prvenstva s tremi zaporednimi porazi. Priprave smo oddelali dobro in zavedali smo se, da imamo kvaliteto, ki smo jo pokazali tudi na današnji tekmi,” je dejal Ljubljančan in dodal: ”Vsako tekmo začnemo samozavestno in z željo po zmagi in to ne glede na to, kdo nam stoji na drugi strani,” je zaključil 23-letni vezist.

NK Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here