Začetek sezone z nedeljskim državnim prvenstvom

0
541

Po več mesecih negotovosti zaradi koronavirusa se v nedeljo na domačih tleh začenja sezona za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Uvodna dirka vse prej kot navadne sezone bo državno prvenstvo, ki ga bo v Črnem Vrhu nad Idrijo gostil MBK Črni Vrh. Člani Calcit Bike Teama so lani osvojili pet naslovov državnega prvaka, visoke želje pa imajo tudi letos.

 

S sprostitvijo vladnih ukrepov so pred tedni znova bolj intenzivno in organizirano začeli trenirati vsi člani kamniškega kluba. Po besedah vodstva kluba in trenerjev so vsi nestrpno čakali treninge, še bolj nestrpno pa čakajo tekme. Sezona je bila doslej nenavadna, vsi pa si želijo, da bo preostanek leta potekal bolj umirjeno in da bodo lahko čim več dirkali. Tako doma kot v tujini.

 

»V zadnjem mesecu sem začel intenzivno stopnjevati formo, saj so se na koledarju končno pojavile dirke. Za državno prvenstvo sva s trenerjem nekako poskusila narediti prvi vrhunec sezone. Cestno državno prvenstvo mi je bila zelo dober trening tekma, tako da osebno mislim, da sem trenutno kar dobro pripravljen. V nedeljo bom dal vse od sebe, da ubranim naslov državnega prvaka, nato pa se bom že začel spogledovati s septembrom, ko so na sporedu svetovni pokali,« je povedal lanski državni prvak med člani Rok Naglič, ki je tudi najboljši Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Minuli konec tedna sta dobro formo pokazala dva mladeniča, oba nova člana A ekipe Calcit Bike Teama, Matic Kranjec Žagar in Blaž Žle. Na maratonu v Rabcu sta skupaj porazila vse tekmece in na koncu za prvo mesto obračunala med seboj, boljši je bil Matic.

»Zadnji tedni so bili kar naporni. Treningi so bili zelo intenzivni in tako je pred državnim prvenstvom tudi prav. Mislim, da sem dobro pripravljen in upam, da se mi bo na državnem prvenstvu vse poklopilo. Komaj čakam, da se zona in dirke znova začnejo,« je sporočil Kranjec Žagar.

»Letošnja sezona se je malo zamaknila, kar pa sploh ni bila težava. Lahko sem se še bolje pripravil na najbolj pomembno dirko sezone – državno prvenstvo. Na začetku junija so se začeli treningi, na katerih je bil srčni utrip visok in noge utrujene, da smo izpilili formo za DP. Glede na to, da je to prva dirka sezone, ne vem, kaj pričakovati. Rad bi odvozil dirko brez napak in imel dober dan,« pa napoveduje Žle.

Predprijave na državno prvenstvo, ki bo štelo tudi za točke slovenskega pokala SloXcup, so možne do petka, 3. julija, do polnoči.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo