Namiznoteniške novice

0
120

Za nami je že polovica tekmovanj v sezoni 2023 – 2024. Treningi potekajo v športni dvorani, kjer pa so žal dokaj slabi pogoji, saj je problem razsvetljava in ogrevanje. Kljub temu tekmovalci redno prihajajo na treninge. Vadijo pod vodstvom trenerjev Gregorja Gostiša, Žiga Zupana in pomočnikov Luke Trtnika in Andraža Mačka.

Ekipno državno prvenstvo za kadete

Tekmovanje je bilo 14. januarja v Ljubljani

Na finalni turnir se je uvrstila ekipa v postavi: Anže Kelhar, Jaka Rutar, Lovro Križnič in Žan Šarec. Osvojili so 6. mesto.

Ekipno državno prvenstvo za mladince

Kvalifikacije so bile 28. januarja v Ljubljani. Ekipa je v predtekmovanju osvojila 2. mesto in se uvrstila na finalni turnir.

Finalni turnir je bil 3. februarja v Izoli.

Ekipa mladincev je osvojila 3. mesto. Igrali so: Luka Jokič, Timotej Jerina, Nel Savšek Pintarič, Aljaž Škufca in Vid Kočar.

2. OT za člane U 21

Turnir je bil 10. marca v Ljubljani. Na turnirju je nastopil Aljaž Goltnik, ki je osvojil 2. mesto.

Državno prvenstvo za člane in članice posamezno, dvojice in mešane dvojice

Tekmovanje je bilo 23. in 24. marca na Otočcu.

V kategoriji članov so nastopili: Luka Jokič, Luka Trtnik, Klemen Jazbič, Timotej Jerina, Aljaž Frelih, Andraž Avbelj in Aljaž Goltnik ter članici Katarina Stražar in Ana Tofant.

V kategoriji članov so se v finalni del tekmovanja uvrstili Klemen Jazbič, Andraž Avbelj in Aljaž Goltnik. Andraž Avbelj in Aljaž Goltnik sta se uvrstila v 2. krog, Klemen Jazbič pa je osvojil 5. – 8. mesto.

V kategoriji članic je Katarina Stražar osvojila 2. mesto, Ana Tofant pa je bila 5.

Članice dvojice:
1. mesto: Ana Tofant – Sara Tokič ( Vrtojba)
3. – 4. mesto: Katarina Stražar – Lea Paulin (Arrigoni)

Na tekmovanju so najboljšim tekmovalcev v sezoni 2022 – 2023 podelili priznanja, Luka Jokič je prejel priznanje najboljšega v kategoriji kadetov.

Slovenska namiznoteniška liga

V letošnji sezoni igramo s pomlajeno ekipo, ob izkušenima Klemenu Jazbiču in Andražu Avblju ekipo sestavljajo še mladi Aljaž Goltnik, Timotej Jerina in Luka Jokič.

V 15. krogu so v gosteh premagali ekipo Tempo iz Velenja z rezultatom 4 : 3, v 16. krogu pa so doma premagali ekipo Krka iz Novega mesto z rezultatom 4 : 3. Trenutno so na 7. mestu.

Besedilo: Mlaj
Foto: arhiv NTZS

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here